Izložba "Bijenale umetnika Vranja"

25 maj - časova

MODERNA GALERIJA

ULAZ SLOBODAN

Od četvrtka, 25. maja u izložbenim prostorijama Moderne galerije Centra za kulturu može se pogledati grupna izložba "Bijenale umetnika Vranja". Izložba je nastala kao rezultat saradnje Moderne galerije i Galerije Narodnog muzeja Vranja, koja godinama unazad realizuje pomenuto Bijenale.

„Bijenale umetnika Vranja“  je  kulturna manifestacija  jedina te vrste na prostoru  krajnjeg juga Srbije i bavi se likovnim stvaralaštvom umetnika Vranja i Pčinjskog okruga. Organizuje se po pozivu i žiriranog  je tipa. Selekciju radova vrši žiri u čijem su sastavu eminentni poznavaoci iz  oblasti likovne kritike,  istorije umetnosti, likovnih umetnosti i dr. koji svojim  imenom i ostvarenjima u svojoj struci doprinose  kvalitetu izložbe. Koncepcijski, „Bijenale“ je osmišljen kao opšti pregled najnovijih umetničkih ostvarenja umetnika koji žive i rade na području Vranja ili su rođenjem  vezani  za njega.  Bez generacijskih, stilskih i tematskih određenja  pruža verodostojan pregled stvaralaštva lokalne umetničke sredine i predstavlja  svojevrsno  uporište i podsticaj  savremenim likovnim stvaraocima iz Vranja, a takođe doprinosi socijalizaciji umetnosti i vidljivosti  umetničkog centra na jugu Srbije.

 

 

RADNO VREME BILETARNICE

Radnim danima 09-12 | 18-20h, vikendom sat vremena pre početka programa. Karte se mogu rezervisati na telefon 011/8123-344

OSTALE NAJAVE

OBAVEŠTENJE

ORGANIZATOR PROGRAMA ZADRŽAVA PRAVA NA IZMENE

KONKURSI