ЋИР | LAT

Filmski program


18.Apr. 20:00

RSD

Vip kinoteka- Tri karte za Holivud

Deseti digitalno restaurirani film u okviru projekta „Vip kinoteka“

 „Tri karte za Holivud“, filmsko ostvarenje iz 1993. godine, u kojem su zapažene uloge ostvarili neka od najvećih imena srpske kinematografije

Radnja ovog kultnog ostvarenja, za koje je scenario pisao Željko Mijanović, odvija se 1962. godine u malom mestu u Jugoslaviji, u kojem legendarni Branislav Lečić u ulozi policajca, priprema građane na dolazak Maršala Tita. Ova drama koja ima elemente komedije, sa druge strane prati tri dečaka koji se pripremaju da odu u Holivud. Nezaboravne uloge na ovom filmu ostvarili su i Ljubiša Samardžić, Velimir Bata Živojinović, Dragan Nikolić, Neda Arnerić, Milutin Mina Karadžić, Danilo Lazović, Josif Tatić, Danilo Bata Stojković i mnogi drugi.

Ovaj kultni filmski naslov više puta je nagrađivan – nagrada publike za najbolji film i Srebrna Mimoza za režiju na Hercegnovskom filmskom festivalu, nagrada za najbolju kameru na Festivalu evropskog filma „Palić“, nagrade za najbolju mušku i žensku ulogu na Filmskom festivalu u Nišu pripale su glumcima Branislavu Jeriniću i Nedi  Arnerić.Film je takođe dobio Srebrnu arenu na Filmskom festivalu u Novom Sadu.

#

Filmski program
Priča o igračkama 4- Sinhronizovano

Detaljnije
#

Manifestacije
Konkurs za prodajni bazar domaćih proizvoda "MOJ ŠPAJZ" 2019

Detaljnije
#

Moderna galerija
Gostujuća izložba slika Milana Konjovića, Galerije "Milan Konjović", Sombor

Detaljnije
#

Scenski program
Pozorišna predstava "Noć bogova"

Detaljnije
Gradska opština LAZAREVAC
Ogranak RB Kolubara