ЋИР | LAT

Moderna galerija


30.Aug. 19:00

0 RSD

Gostujuća izložba "Gospodin Pavle Beljanski (1892–1965)", Spomen zbirke Pavla Beljanskog, Novi Sad

Izložba Gospodin Pavle Beljanski (1892–1965) autorki Jasmine Jakšić Subić i Marte Đarmati, biće otvorena 30. avgusta 2016. godine u 19 časova u Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac.

Prvi put otkrivajući do sada manje poznate detalje iz biografije Beljanskog, postavka kojom je Spomen-zbirka tokom 2015. obeležila 50 godina od smrti velikog kolekcionara i diplomate, kada je premijerno prikazana izazvala je veliku pažnju novosadske, beogradske i publike u Inđiji. Sačuvana arhivska građa iz Dokumentarnog fonda Spomen-zbirke Pavla Beljanskog, omogućila je dodavanje novih detalja koji olakšavaju sagledavanju njegove diplomatske karijere, kolekcionarske strasti, odnosa s porodicom i prijateljima. O tome prvenstveno svedoče pisma, dopisnice, fotografije i drugi artefakti, čijim se novim čitanjem i interpretacijom upotpunjuju saznanja o osnivaču jednog od najreprezentativnijih legata na prostorima bivše Jugoslavije.

Izložba se realizuje u okviru manifestacije „Lepini dani“, kojom se obeležava godišnjica rođenja legatorke kolekcije Moderne galerije, Leposave Lepe Perović.

Izložba će biti otvorena do 25. septembra 2016. godine.

#

Filmski program
Priča o igračkama 4- Sinhronizovano

Detaljnije
#

Manifestacije
Konkurs za prodajni bazar domaćih proizvoda "MOJ ŠPAJZ" 2019

Detaljnije
#

Moderna galerija
Gostujuća izložba slika Milana Konjovića, Galerije "Milan Konjović", Sombor

Detaljnije
#

Scenski program
Pozorišna predstava "Noć bogova"

Detaljnije
Gradska opština LAZAREVAC
Ogranak RB Kolubara