KONCERT "VEČE POD ZVEZDAMA, LAZAREVCU SA LJUBAVLJU"

PLATO CZK

ULAZ SLOBODAN

Kulturno leto Centra za kulturu Lazarevac

15. jul od 21,00 čas

Plato Centra za kulturu

 

Koncert "Veče pod zvezdama, Lazarevcu sa ljubavlju"

najlepše melodije Srbije i Balkana izvodi ansambl "Divlje ruže" sa vokalnim solistom Vukašinom
Vujovićem.

 

Vukašin Vujović rođen je 19.07.1979. godine u Beogradu. Završio je nižu muzičku školu – Davorin Jenko-, odsek klarinet, a potom srednju muzičku školu -  Kornelije Stanković-, odsek solo pevanje. Diplomirao je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu 2009. godine, na odseku za solo pevanje.   

Tokom školovanja, osvojio je brojne nagrade:

1. nagrada na takmičenju solo pevača – Dr Vojislav Vučković- 1998. godine,

1. nagrada na takmičenju solo pevača – Dr Vojislav Vučković- 1999. godine,

1. nagrada na takmičenju solo pevača – Dr Vojislav Vučković- 2000. godine,

Diplmu za učešće na smotri talenata muzičkih i baletskih škola Srbije u Sremskim Karlovcima,

1. nagrada na republičkom takmičenju studenata fakulteta i učenika muzičkih škola Srbije u solo pevanju ( pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete republike Srbije) 1999. godine,

 1. nagrada na republičkom takmičenju studenata fakulteta i učenika muzičkih škola Srbije u solo pevanju ( pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete republike Srbije) 2001 . godine.

Svirao je u duvačkom orkestru Muzičke škole – Kornelije Stanković-, te je sa orkestrom osvojio prvu nagradu na saveznom takmičenju u Koturu 1996. godine, orkestar je vodio profesor Dragan Đurić.

Sa studentima Fakulteta muzičke umetnosti, u okviru operskog studija, učestvovao je u predstavi – Pokondirena tikva- u režiji Radoslava Zlatana Dorića i muzičkoj režiji Aleksandra Kolarevića ( uloga šegrta Jovana ), koja se izvodila u pozorištu na Slaviji i sceni – Raša Plaović-.               

Od 1995 do 1999. godine pevao je u horu  i studiju za duhovnu muziku – Melodi- pod upravom Divne Ljubojević.

Aktivni je član ansambla – Narakord- od 1998. godine, sa kojim je snimio Cd za PGP RTS pod nazivom – A život teče dalje-, učestvovao je na brojnim koncertima, radio i televizijskim emisijama. Pevao je na solističkom koncertu – Narakorda- 2003. godine u Domu sindikata. Sa ansamblom – Narakord- učestvovao je u emisiji – Jedna pesma, jedna želja- na RTS-u.

Pevao je u horu – Kir Stefan Srbin-, pod dirigentskom upravom Nebojše Cvijanovića.

Od 1997. godine svira i peva u KUD-u –Gradimir-, sa kojim je učestvovao na brojnim takmičenjima u zemlji i inostrantsvu.( festivali  u Grčkoj, Italiji, Francuskoj, Španiji, Švajcarskoj...). Sa KUD-om Gradimir osvojio je nagrade:

1. nagrada u kategoriji muških vokalnih solista sa orkestrom na 47. Festivalu ansambala narodne muzike 2006 godine ( u organizaciji Saveza kulturno umetničkih društava Beograda)

1. nagrada u kategoriji muških vokalnih solista sa orkestrom na 49. Festivalu ansambala narodne muzike 2008 godine ( u organizaciji Saveza kulturno umetničkih društava Beograda)

1. nagrada-pobednik večeri na Saboru folklornih ansambala Srbije Zlatni opanak 2010 godine u Valjevu

1. mesto – vokalni solista na – Jaseničkom prelu – u Smedervskoj Palanci 2010. godine

Član je Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije od 2003. godine.

RADNO VREME BILETARNICE

Radnim danima 09-12 | 18-20h, vikendom sat vremena pre početka programa. Karte se mogu rezervisati na telefon 011/8123-344

OSTALE NAJAVE

OBAVEŠTENJE

ORGANIZATOR PROGRAMA ZADRŽAVA PRAVA NA IZMENE

KONKURSI