Filmski program


29.Oct. 18:00

30.Oct. 18:00

30.Oct. 20:00

100 RSD

Dani srpskog filma 2021


Centar za kulturu Lazarevac u saradnji sa Filmskim centrom Srbije u petak, 29. i subotu, 30. oktobra organizuje Dane srpskog filma 2021”. 

Prvog dana na programu u 18 č. je dokumenatarni film " Srećna Nova, Jivu, " srpskog reditelja Mladena Kovačevića. Film je finansijski podržan od strane Filmskog centra Srbije i Ministarstva kulture i informisanja RS. Nakon projekcije održaće se razgovor sa autorom.

Intiman film o svakodnevici kineskih radnika, između komunističke tradicije i novoustanovljenog kineskog sna o uspehu, vodi nas u Jivu, grad sa 600 fabrika božićnih ukrasa, u kojima se Božić i Nova godina proizvodeza ceo svet.

Film srpskog reditelja, Mladena Kovačevića, Srećna Nova, Jivu, svoju svetsku premijeru je imao u 2020. godini, na Međunarodnom filmskom festivalu u Roterdamu, u Brigth Future programu. Iste godine, nagrađen je Srcem Sarajeva za najbolji dokumentarni film 26. Sarajevo film festivala.

Petak, 29.10. u 18 č. dokumenatarni film "Srećna Nova, Jivu"- besplatna projekcija

 

- Drugog filmskog dana na programu su dva dugometražna igrana filma: “Vikend s ćaletom” reditelja Miroslava Momčilovića i “Jedini izlaz” reditelja Darka Nikolića.

Subota , 30. oktobar u 18č. - "Vikend s ćaletom” 

Subota, 30. oktobar u 20č. - “Jedini izlaz” 

Cena ulaznice je 100,00 dinara.

#

Filmski program
BACK TO BLACK

Detaljnije
#

Scenski program
Pozorišna predstava "Klimaks"

Detaljnije
#

Scenski program
Pozorišna predstava za decu "Pokahontas"

Detaljnije
#

Moderna galerija
Мултимедијална изложба „Трансгресивни простори женскости“, Иване Ранисављевић

Detaljnije
Gradska opština LAZAREVAC
Ogranak RB Kolubara