Festival evropskog filma u gostima u Lazarevcu

23 okt - 18:00 časova

24 okt - 18:00 časova

25 okt - 18:00 časova

26 okt - 18:00 časova

MODERNA GALERIJA

ULAZ SLOBODAN

Festival evropskog filma biće otvoren u Lazarevcu u ponedeljak 23. oktobra u 18.00h grčkim filmom “Tišina”, čija će projekcija biti u Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac. Sve do 26. oktobra filmofili u Lazarevcu biće u prilici da uživaju u 4 filmska ostvarenja najnovije evropske produkcije. Festival evropskog filma u Lazarevcu zajednički organizuju Delegacija Evropske unije u Srbiji, EU info centar i Centar za kulturu Lazarevac u saradnji sa ambasadama zemalja članica EU u Srbiji.

 

Tokom maja, juna i jula i avgusta ove godine u najboljim evropskim filmovima uživali su građani Novog Sada, Niša, Leskovca, Negotina, Šapca i Zemuna. Na jesen će osim u Lazarevcu, festival biti upriličen u Inđiji i Mladenovcu, a na zimu i u Beogradu čime će se završiti ovogodišnji festival.

Selekciju Festivala evropskog filma u Lazarevcu čine ostvarenja savremene produkcije Grčke, Kipra, Slovačke i Švedske.

 

Sve projekcije na Festivalu evropskog filma su besplatne.

 

Raspored projekcija:

23. oktobar PONEDELJAK

- 18.00h Tišina (Silent, Grčka, 2015, 92 min) DRAMA

Režija: Yorgos Gkikapeppas
Mlada operska pevačica pokušava da vrati svoj glas, koji gubi usled iznenadne slabosti koja blokira njen mozak da kontroliše glas. Primorana da se vrati u Grčku, nakon života u inostranstvu, ona je uverena da je njena karijera završena.

24. oktobar UTORAK

- 18.00h Član porodice (Family member, Kipar, 2015, 104 min) DRAMA

Režija: Marinos Kartikkis
Đorđe i Sofija pokušavaju da se izbore sa finansijskim problemima. Deda im pomaže od svoje penzije. Kada deda iznenada umire, oni odlučuju da ćute o tome kako bi i dalje dobijali njegovu penziju.

25. oktobar SREDA

- 18.00h Sloboda pod teretom (Freedom under Load, Slovačka, 2016, 61 min) DOKUMENTARNI

Režija: Pavol Barabáš 
Sa stotinu kilograma na leđima suočavaju se sa olujama, mećavama i dubokim snegom. U ovom filmu upoznaćete se sa najstarijom generacijom nosača na planini High Tatras, koji se penju sa zalihama na leđima svaki dan. Otkrivamo zašto su izabrali ovakav način života i zašto oni ostaju poslednji Mohikanci na evropskom kontinentu. I možda ćemo saznati nešto više o sopstvenom teretu koji nosimo.

27. oktobar PETAK

- 19.00 Stokholmske priče (Stokholms stories, Švedska, 2013, 97 min) DRAMA

Režija: Karin Falen
"Stokholmske priče" je drama koja prati živote petoro ljudi čiji se životni putevi ukrštaju tokom 5 kišnih dana u novembru. Koliko nam je svetla potrebno da bismo videli jedni druge? Koliko mraka da bismo se usudili na susret?

RADNO VREME BILETARNICE

Radnim danima 09-12 | 18-20h, vikendom sat vremena pre početka programa. Karte se mogu rezervisati na telefon 011/8123-344

OSTALE NAJAVE

OBAVEŠTENJE

ORGANIZATOR PROGRAMA ZADRŽAVA PRAVA NA IZMENE

KONKURSI