Francuski filmski karavan. Ciklus: Udahni život

13 nov - 18:00 časova

14 nov - 18:00 časova

15 nov - 18:00 časova

MODERNA GALERIJA

ULAZ SLOBODAN

Centar za kulturu Lazarevac u saradnji sa Francuskim institutom realizuje projekcije još jednog Francuskog filmskog karavana, ciklus: "Udani život". Projekcije će se održati od 13. do 16. novembra u 18.00 časova u Modernoj galeriji Centra za kulturu.

U ovom ciklusu filovi se bave  bojama, maštom i emocijama adolescenta.  Kroz njihovu svakodnevnicu, oni sa nama dele svoj pogled na svet. Otkrijte šta su njihove nade, vizija budućnosti i bitke koje vode da bi ostvarili svoje snove i postali svoji umesto da ih savremeno društvo pregazi. Njihove priče su poziv na razmišljanje o sopstvenim snovima iz doba adolescencije i o svetu koji dolazi, kao i o onom koji smo za sobom ostavili… Kojim god putem da krenu, ne nedostaje im ni motivacije niti humora.

Raspored projekcija:

Ponedeljak, 13. novembar u 18 časova- „Polina živi za ples“, (Francuska, 2016, 108’) (drama- fikcija)

Režija: Angelin Prejocaj

Režija: Alis Diop

Rusija, 90-tih godina.Strogi i zahtevni treninzi profesora Bojinskog učiniće Polinu plesačicom klasičnog baleta koja od ranog detinjstva mnogo obećava. Dok se priprema da učestvuje na prestižnom Boljšojskom baletu, prisustvovaće predstavi savremenog plesa koja će je duboko dodirnuti i promeniti joj život.

Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=KS4bL42OY8E

 

Utorak, 14. novembar u 18 časova- „Tamara“, (Francuska, 2016, 120’) (komedija)

Režija: Aleksandar Castanjeti

Tamara je devojčica od 15 godina koja ima velike komplekse zbog svoje kilaže. Da bi se oslobodila loše etikete koju je dobila od svojih vršnjaka u srednjoj školi, ona odlučuje da uzme stvar u svoje ruke. Opkladiće se sa najboljom drugaricom da će izaći sa prvim dečkom koji prođe pored vrata učionice. Igrom slučaja, izabranik će biti Diego, najzgodniji dečko u školi i Tamara već vidi šansu da će uspeti u svojoj nameri....

Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=Z8NoDa1p-58

 

Sreda, 15. novembar u 18 časova- „Videti svet“, (Francuska, 2016, 102’) (drama)

Režija: Delfin Kulen, Miriel Kulen

Dve mlade devojke u vojnoj službi, Aurora i Marin, se vraćaju iz Avganistana. Sa svojim vojnim sektorom provešće tri dana na Kipru medju turistima, u hotelu sa pet zvezdica, u onome što vojska naziva hiperbarična komora, kako bi « zaboravile rat », međutim, nije tako lako osloboditi se nasilja… Prema zvaničnom izboru filmskog festivala u Kanu 2016, ovo je drugi film sestara Kulen, posle filma „ 17 devojaka“.

Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=AfttWXT-x3Y 

 

 

RADNO VREME BILETARNICE

Radnim danima 09-12 | 18-20h, vikendom sat vremena pre početka programa. Karte se mogu rezervisati na telefon 011/8123-344

OSTALE NAJAVE

OBAVEŠTENJE

ORGANIZATOR PROGRAMA ZADRŽAVA PRAVA NA IZMENE

KONKURSI