Filmski program


09.Aug. 11:50

09.Aug. 11:50

09.Aug. 11:50

09.Aug. 11:50

0 RSD

Gostujuća izložba "Desanka Maksimović- Pamtiću sve", Biblioteke grada Beograda

Gostujuća izložba Biblioteke grada Beograda "Desanka Maksimović - Pamtiću sve",autorki Olge Marjanović Krasić i Amelije Vitezović biće otvorena u utorak, 20. septembra u 18.45 časova u Modernoj galeriji centra za kulturu Lazarevac. Izložba o životu i stvaralaštvu Desanke Maksimović realizuju se u sklopu 28. Međunarodnog festivala humora za decu.

Na izložbi će biti predstavljeni najvažniji momenti iz života i stvaralaštva Desanke Maksimović - detinjstvo i mladost, školovanje od Brankovine, Valjeva, Beograda do Pariza, prvi pesnički pokušaji i prvi objavljeni stihovi u časopisu "Misao", izlet PEN kluba po Dalmaciji, posleratna putovanja, boravci u SSSR-u, gostovanja na svim značajnijim manifestacijama u tadašnjoj Jugoslaviji (Kurirček, Zmajeve dečje igre, Vukov sabor, Brankovo kolo). 

Za realizaciju izložbe korišćena su dokumenta, fotografije, domaća i strana izdanja knjiga pre svega porodice Desanke Maksimović zatim Arhiva Jugoslavije, Arhiva SANU, Rukopisnog odeljenja Matice srpske, Arhiva Zmajevih dečjih igara, Vukovog Sabora.

 

 

#

Manifestacije
Kulturno leto JUL 2020.

Detaljnije
#

Muzički program
Koncert benda "Britke sablje"

Detaljnije
#

Scenski program
Predstava za decu "Kalamandarija"

Detaljnije
Gradska opština LAZAREVAC
Ogranak RB Kolubara