„Кraljevski top - istorija srpske krune“

14 nov - 12:15 časova

CZK

150 RSD

 „Кraljevski top - istorija srpske krune“, scenariste Dragana Markovića i reditelja Velimira Stojanovića, je film dokumentarno-istorijskog žanra, koji govori o nastanku i dramatičnoj sudbini poslednje srpske krune i pratećih regalija, izlivenih od Voždovog topa iz Prvog Srpskog Ustanka.

Ovaj dokumentarni film, nagrađen prvom nagradom na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma -„Zlatna Buklija 2017.“ U Velikoj Plani za oblast - ISTORIJA,  i jedinstven je u našoj kinematografiji, jer u 45 minuta rasvetljava deo srpske istorije, do sada nepoznate široj javnosti.

Istorija topa Vožda Кarađorđa iz Prvog srpskog ustanka, kao i srpske krune i drugih regalija Кralja Petra Prvog Oslobodioca, ujedno je i istorija stvaranja moderne srpske države u 19. i 20. – tom veku.

Film je obrazovnog karaktera i do sada je prikazan u više gradova Srbije: Beogradu, Nišu, Čačku, Vršcu, Prokuplju, Gornjem Milanovcu, Vrnjačkoj Banji, Beloj Palanci, Кraljevskom dvoru na Dedinju  kao i više filmskih festivala.

RADNO VREME BILETARNICE

Radnim danima 09-12 | 18-20h, vikendom sat vremena pre početka programa. Karte se mogu rezervisati na telefon 011/8123-344

OSTALE NAJAVE

OBAVEŠTENJE

ORGANIZATOR PROGRAMA ZADRŽAVA PRAVA NA IZMENE

KONKURSI