VIP KINOTEKA - MARATONCI TRČE POČANI KRUG

08 maj - 20:00 časova

CZK

ULAZ SLOBODAN

Priča se događa u vremenu između dva rata (1935). U familiji Topalović, koju sačinjava šest generacija muškaraca – najmlađi ima 25 godina a najstariji 120 – dolazi do velikih sukoba, jer mladi potomak ne želi da se bavi pogrebničkim zanatom, koji decenijama, s kolena na koleno, drži njegova porodica.

 Proizvodnja mrtvačkih sanduka je sve unosnija, uvodi se nova tehnologija, sahranjuje se brže i lakše, nastupa vreme krematorijuma. Ali najmlađeg člana porodice Mirka (Bogdan Diklić) sve to ne zanima; on želi da se bavi filmom, zaluđen tom idejom od strane svog najboljeg prijatelja Đenke. Mirko je zaljubljen u Kristinu, koja ne mari za njega i zaljubljena je u Đenku. Kristinin otac, Bili Piton, nabavljač mrtvačkih sanduka za firmu Topalovića „Dugo konačište“, hoće da utera stari dug i ucenjuje porodicu. On traži veći udeo u zaradi, pravičnu podelu u poslu i dobiti ili da uda svoju ćerku jedinicu za Mirka a da dug uđe kao njegov miraz, odnosno suvlasništvo u firmi.

Tako dolazi do sukoba ove dve porodice. U tom obračunu dozvoljena su sva sredstva. To je američki gangsterizam na balkanski način…

Režija  Slobodan Šijan

Scenario          Dušan Kovačević

Producent        Milan Žmukić

Glavne uloge   Bogdan Diklić, Danilo Bata Stojković, Pavle Vuisić, Mija Aleksić, Mića Tomić,Jelisaveta Seka Sablić, Zoran Radmilović, Bora Todorović..

Muzika            Zoran Simjanović

Scenografija    Milenko Jeremić

Kamera            Božidar Nikolić

Montaža          Ljiljana Lana Vukobratović

Izdavačka kuća           Centar film

Godina            1982.

Trajanje           92 minuta

RADNO VREME BILETARNICE

Radnim danima 09-12 | 18-20h, vikendom sat vremena pre početka programa. Karte se mogu rezervisati na telefon 011/8123-344

OSTALE NAJAVE

OBAVEŠTENJE

ORGANIZATOR PROGRAMA ZADRŽAVA PRAVA NA IZMENE

KONKURSI