VIP KINOTEKA - SPECIJALNO VASPITANJE

02 apr - 20:00 časova

CZK

ULAZ SLOBODAN

„Specijalno vaspitanje“ u novom izdanju

Treći digitalno restaurirani film Vip Kinoteke

Specijalno vaspitanje“, debitantski film Gorana Markovića prikazan u više od 50 zemalja sveta, premijerno je predstavljen 1977. na Festivalu jugoslovenskog filma u Puli. Film koji je okupio neverovatnu glumačku ekipu (Bekim Fehmiu, Slavko Štimac, Aleksandar Berček, Ljubiša Samardžić, Branislav Lečić i Olivera Ježina, koji su ovim filmom debitovali) dobio je u Puli niz nezvaničnih nagrada. Iste godine film je dobio i Zlatni dukat Manhajmskog festivala, smotre koja je u to vreme smatrana najboljim međunarodnim festivalom debitantskog filma.

Zahvaljujući projektu „Vip Kinoteka“, realizovanom u saradnji kompanije Vip mobile i Jugoslovenske kinoteke, do sada su prikazani filmovi „Ko to tamo peva“, Slobodana Šijana i „Kad budem mrtav i beo“, Živojina Žike Pavlovića. Publiku očekuje još sedam velikih ostvarenja domaće kinematografije koja će biti digitalno restaurirana i dostupna kako širom Srbije, tako i u inostranstvu.

RADNO VREME BILETARNICE

Radnim danima 09-12 | 18-20h, vikendom sat vremena pre početka programa. Karte se mogu rezervisati na telefon 011/8123-344

OSTALE NAJAVE

OBAVEŠTENJE

ORGANIZATOR PROGRAMA ZADRŽAVA PRAVA NA IZMENE