Izložba originalnih plakata : Hongkongški akcioni film

- časova

CZK

ULAZ SLOBODAN

U okviru obeležavanja jubileja 40 godina Centra za kulturu Lazarevac postavljena je izložba filmskih plakata u donjem holu Centra za kulturu.

 

Mesec maj posvećen je ciklusu- Hongkongški akcioni film.

Azijski filmovi bili su izuzetno popularni širom sveta, naročito na filmskim festivalima sedamdesetih, osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka. Poseban fenomen predstavljao je  akcioni film  u hongkonškoj produkciji .
Deo razloga popularnosti ovog žanra leži i u činjenici da oni žanrovske konvencije shvataju i koriste na poseban način, koji nije  jednostavno klasifikovati.  Hongkonške akcioni filmovi najčešće se dele na tri dominantna pod-žanra:
1) klasični borilački filmovi;
2) borilački filmovi sa elementima fantastike i horora;
3) savremeni kriminalistički filmovi.
Ovakva podela je samo načelna i ima mnoge varijetete.  
Svoju veliku popularnost u svetskim okvirima hongongški akcioni film, naročito borilački filmovi, duguju najviše Brusu Liju, čija je planetarna poularnost stajala rame uz rame sa najvećim  kako filmskim tako i medijskim zvezdama.
Posle smrti Brusa Lija, najveća zvezda sa ovih prostora je Džeki Čen (rođen u Hongkongu). Osim što je slavu stekao kao glumac Čen je popularan i kao pevač ( peva na Mandarinskom, Kineskom i Engleskom jeziku).

Izbor plakata: Ivan Ciglar

Postavka: Dušan Rajšić

RADNO VREME BILETARNICE

Radnim danima 09-12 | 18-20h, vikendom sat vremena pre početka programa. Karte se mogu rezervisati na telefon 011/8123-344

OSTALE NAJAVE

OBAVEŠTENJE

ORGANIZATOR PROGRAMA ZADRŽAVA PRAVA NA IZMENE

KONKURSI