Moderna galerija


27.Oct. 19:00

0 RSD

Izložba slika i crteža "Na kvadrat", Mladena Lazarevića i Bojana Savića

U četvrtak, 27. oktobra u 19 časova u Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac biće otvorena izložba slika i crteža "Na kvadrat", autora Mladena Lazarevića i Bojana Savića.

"Umetnički duet ili „umetnik na kvadrat“ : Mladen Lazarević i Bojan Savić predstavljaju  svoje slikarske radove na jedan poseban, drugačiji način, koji jeste odraz njihovog umetničkog delovanja i senzibiliteta."

Umetnici  "biraju za format kvadrat, možda i ne sluteći da je reč o složenom obliku i njegovom slojevitom značenju... Različite materijale i teksture, enformelistički shvaćene, Lazarević koristi ugrađujući ih u strukturu slike, dok Savić dodate materijale shvata  kao asamblaž ili namerno „zalutali“ objekat u kompoziciji slike." ( iz teksta kataloga)

 

Biografije:

Mladen Lazarević

Rođen 1978. u Trsteniku.

Diplomirao 2006. na Fakultetu likovnih umetnosti u Zvečanu, na grafičkom odseku.

Kao gostujući umetnik 2013. godine. realizovao je: Workshop „Reflection“, Facultatea di arte i  design Timisoara.

Član ULUS-a.

Jedan je od osnivača  Art group Enciklo. Osnivač i predsednik Omladinskog kulturnog centra  – Reformars.  Član je ULUK Kruševac.

Živi i radi u Trsteniku.

 

Bojan Savić

Diplomirao na Akademiji primenjenih umetnosti i dizajna  2001. godine,  na odseku za zidno slikarstvo i restauraciju, u klasi profesora Slobodana Đuričkovića.

Učesnik više međunarodnih likovnih kolonija u zemlji i inostranstvu.

Član ULUPUDUS-a i ARTE grupe.

Dobitnik nagrade Arte grupe, slikar godine 2012.

Radio na radionicama i projektima za decu i odrasle sa posebnim potrebama, kao i likovne radionice fuzionisanog stakla. Iskustvo sa decom stekao kroz desetogodišnji rad u osnovnim školama „Arčibald Rajs“, „Jovan Popović“, i „Sava Šumanović“.

 

Gradska opština LAZAREVAC
Ogranak RB Kolubara