Moderna galerija


od 18.Aug. 12:00 do 25.Aug. 10:00

RSD

Izložba slika i crteža Srećka Zdravkovića

Od utorka, 18. avgusta 2020. godine u Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac biće otvorena izložba slika i crteža Srećka Zdravkovića.

Izložba će moći da se pogleda tokom individualnih poseta do srede, 25. avgusta 2020. godine.

Na izložbi će biti prikazan izbor iz dosadašnjeg bogatog likovnog stavralaštva umetnika: slike, crteži i akvareli.


"Pored toga što u akvarele unosi modernu nadrealnu figuraciju i njegovi pejzaži deluju nadrealno, kao zemlja irealnih metafizičkih prostora gde on ne pripoveda o nekoj tamo nebeskoj zemlji, već slikom potvrđuje da nebo jesmo sad i tu, kao što smo oduvek i bili. Zdravković nas na jedan prelep likovni način, zasnovan na iskonu – vodi, priča o iskonu nas samih. Podseća nas ko jesmo i zašto smo to što jesmo, a nikad nismo bili malo". ( Dr Predrag Jašović, iz teksta kataloga)


Biografija

Rođen 15. maja 1957. u Donjem Dušniku, podno Suve planine.
Likovnu akademiju završio 1986. u Novom Sadu, član ULUS-a
od 1985.
Izlagao samostalno pedesetak puta (prva samostalna izložba 1974. u izložbenom prostoru Doma Armije u Ćupriji), grupno izlagao na više od 400 izložbi. Učesnik je velikog broja likovnih kolonija i likovnih saborovanja (oko 200 učešća), kao i međunarodnih simpozijuma umetnosti.
Dobitnik nagrada za unapređenje kulture i za izuzetan doprinos kulturi (Međunarodna kolonija „Krov Srbije”, Leposavić), prvo mesto na takmičarskom delu, „Akvarel u minijaturi” na međunarodnoj koloniji akvarela „Sava”,
Bosanski Brod, Republika Srpska.
Pored umetničkog bavi se i pedagoškim radom (osnovna škola, Gimnazija i privatna škola za pripremanje studenata i đaka za nastavljanje školovanja u oblasti vizuelnih likovnih umetnosti).
Živi i radi u Paraćinu.


#

Scenski program
Pozorišna predstava "Ruska smrt - votka i šampanjac "

Detaljnije
#

Filmski program
Strelac

Detaljnije
#

Filmski program
Male stvari

Detaljnije
#

Filmski program
Od ubica s ljubavlju

Detaljnije
Gradska opština LAZAREVAC
Ogranak RB Kolubara