Moderna galerija


08.Feb. 19:00

0 RSD

Zajednička izložba crteža i slika Aleksandra Pavlića i Nataše Janković

Novu izlagačku sezonu 2018. godine Moderna galerija Centra za kulturu Lazarevac započinje zajedničkom izložbom crteža i slika lazarevačkog umetnika Aleksandra Pavlića i beogradske umetnice Nataše Janković. Izložba će biti otvorena u četvrtak, 8. februara u 19.00 časova.

Izložba slika i akademskih crteža dugogodišnjih prijatelja, kolega i umetničkih saradnika, Aleksandra Pavlića i Nataše Janković, ima za cilj da prikaže njihovo dosadašnje stvaralaštvo, studijske radove, ali i dela iz njihovog najnovovijeg likovnog opusa.

Biografije:

Nataša Janković 

Rođena 1992. godine u Beogradu. 

Završila je srednju umetničku školu ,,Tehnoart“ u Beogradu – smer konzervator kulturnih dobara.

Svoje dalje umetničko obrazovanje je nastavila na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, gde je 2016. godine diplomirala na master studijama u klasi prof. Radomira Kneževića.

Trenutno radi kao profesor likovne kulture u "Šestoj beogradskoj gimnaziji“.

Imala je više zajedničkih i jednu samostalnu izložbu ,,Koloristički pejzaži“ u prostoriji Unverzitetske biblioteke ,,Svetozar Marković” u Beogradu, 2016. godine.

 

Aleksandar Pavlić

Rođen 1992. godine u Lazarevcu.  Svoje likovno obrazovanje je počeo u radionici slikara Zorana Erića, a ikonopisačko znanje je stekao od protomajstora Vladimira Karanovića i monahinje Magdaline gračaničke.

Završio je srednju umetničku školu ,,Tehnoart” u Beogradu – smer konzervator kulturnih dobara, kao učenik prof. Sanje Stojanović i Melite Vlahovljak.

Potom je slikarsko usavršavanje nastavio na Fakultetu likovnih umetnosti, takođe u Beogradu, gde je 2017. godine diplomirao na master studijama u klasi prof. Gordana Nikolića na temu ,,Bogoslovlje u svetlosti”.

Pored redovnih predavača imao je tu čast da se o njegovom slikarskom daru posebno starao i vrsan majstor, prof. plastične anatomije Vladeta Živković.
Uporedo sa svetovno – slikarskim obrazovanjem Aleksandar Pavlić je radio i dela vezana za crkvenu tematiku, ugledajući se na srpsko – romejsko slikarstvo naših srednjovekovnih manastira, osobito Sopoćana. Od 2014. do 2017. godine po blagoslovu Vladike šumadijskog gospodina Jovana sa svojim parohijskim sveštenikom Vladom Dimitrijevićem vodio je radionicu ikonopisa pri hramu Svetog velikomučenika Dimitrija u Lazarevcu. Na osnovu predavačkog rada sa svojim učenicima sastavio je ikonopisni priručnik pod nazivom ,,Lik iz večnosti”, njegovo svakako najozbiljnije umetničko delo. Trenutno se bavi izradom ikona i oslikavanjem pravoslavnih hramova. Do sada je imao dve samostalne i više desetina zajedničkih izložbi.

 

 

#

Filmski program
SVEMIRSKI BASKET - sinhronizovano

Detaljnije
#

Filmski program
KUĆNI LJUBIMCI NA TAJNOM ZADATKU / sinhronizovano

Detaljnije
#

Filmski program
G.I. JOE- ZMIJSKE OČI

Detaljnije
#

Scenski program
Kabaretska predstava "Nas dve"

Detaljnije
Gradska opština LAZAREVAC
Ogranak RB Kolubara