Muzički program


25.Jul. 21:00

RSD

Koncert Ansambla Narakord

Ansambl „Narakord“ nosi zvanje jednog od najstarijih ansambala starogradskog melosa u Srbiji i sinonim je za kvalitetnu i lepu novu gradsku pesmu. Osnovao ga je beogradski pregalac pomenutih muzičkih pravaca i doktor stomatologije Ɖordje Kangrga, davne 1975. godine.


U svom skoro četrdesetogodšnjem postojanju, ansambl „Narakord“ održao preko 400 solističkih koncerata u zemlji i inostranstvu: „sve od Aljaske do Australije“, gostovao je u mnogim televizijskim i radio emisijama i na muzičkim festivalima. Samo u beogradskom Domu sindikata održao je četiri solistička koncerata, koje je snimila RTS.

„Narakord“ je snimio gotovo sve izvorne narodne pesme iz Srbije i preko 100 najpoznatijih starogradskih. Neke od njegovih legendarnih novih gradskih pesma su: „Pesme smo pevali stare“, „Hej Sombore“, „Fijakerist“. Zanimljivi su njegovi prepevi u novim aranžmanima poznatih italijanskih kancona, ruskih i ukrajinskih narodnih pesama, kao što su numere: „O sole mio“, „Dnjepr široki“, „Kaljinka“, ciganska numera „Amange romane“ iz filma “Cigani lete ka nebu“.

1976. godine ansambl snima svoj debi album „Kaži mi, kaži“ za produkciju gramofonskih ploča Radio televizije Beograd (PGP RTB) a kasnije četiri albuma za Zagrebački „Jugoton“.

Na Večerima starogradske pesme u okviru festivala „Beogradsko proleće“, osvaja četiri nagrade, a pobedjuje 1983. godine sa pesmom Bore Ɖordjevića „Kad ispijem svoje piće“.

2006. godine „Narakord“ objavljuje album pod nazivom: „A život teče dalje".

Kroz ansambl „Narakord“ prošao je ogroman broj muzičara i pevača. Stalnim podmladjivanjem članstva, u traganju za najsposobnijima, ansambl je iznedrio veliki broj danas poznatih eminentnih izvodjača.

Po smrti osnivača Ɖorđa Kangrge 2005. godine, vođenje ansambla preuzima dugogodišnji član, vokalni solista i gitarista Miroslav Mika Marković.

#

Filmski program
BABA JAGA - sinhronizovano

Detaljnije
#

Filmski program
ZA DANAS TOLIKO

Detaljnije
#

Muzički program
Концерт хора Дечјег културног центра Београд - РоКласика

Detaljnije
#

Moderna galerija
Изложба скулптура „Полихромија у камену", Татјане Каравелић

Detaljnije
Gradska opština LAZAREVAC
Ogranak RB Kolubara