Scenski program


15.Mar. 18:00

300 RSD

Džepna opera " Seviljski berberin"

Džepna opera „Seviljski berberin“, Đoakina Rosinija

Operska pevačica Jasmina Trumbetaš Petrović ( prvakinja Opere u Narodnom pozorištu u Beogradu) približila je samu ideju: “Ovo je na malo drugačiji način doživljena i prilagođena komična opera italijanskog kompozitora Đoakina Rosinija, predstava koja pripada projektu “Džepna opera” Umetničkog udruženja JenjArt iz Beograda- osmišljena u cilju decentralizacije umetnosti i približavanja onima kojima je opera do sada uglavnom bila nedostupna”. Predstava se peva na srpskom jeziku, veoma je brza, dinamična i duhovita.

SEVILJSKI BERBERIN

Đakino Rosini

Libreto: Č. Sterbini po P.O.K. de Bomaršeovoj drami

ULOGE

Figaro, seviljski berberin : Stefan Pavlović

Rozina: Jovana Čurović

Grof Almaviva: Dejan Ljutovac

Don Bartolo: Miloš Đuričić

Berta: Ivana Živadinović

Don Bazilio: Strahinja Đokić

 

Kratak sadržaj opera

Rozina, mlada devojka, zaljubljena je u grofa Almavivu, mladog i lepog, koji peva pod njenim prozorom želeći da joj se približi. Ali, Rozinu čuva stari doktor Bartolo, koji želi da se njome oženi, i ne dozvoljava joj da izlazi iz kuće. Figaro, lični berberin Bartolov, pomaže mladima da se upoznaju, predstavljajući Almavivu kao učitelja pevanja. I dok Figaro brije Bartola, Rozina i Almamiva se dogovaraju o svojoj budućnosti.

Da bi ostvarili svoju ljubav, pomaže im Figaro koji dovodi beležnika i svedoke. Venčanje se obavlja, a stari Bartolo mora da se pomiri sa pobedom mladosti i ljubavi.

Gradska opština LAZAREVAC
Ogranak RB Kolubara