Poetski kabare Ivo Andrić

15 nov - 20:00 časova

CZK

400 RSD

Povodom 125 godina od rođenja srpskog nobelovca Ive Andrića

 Poetski kabare Ivo Andrić

 Kabare je autorsko delo izvodjača, pre svega Vjere Mujović (glumica Narodnog pozorišta u Beogradu), Radeta Radivojevića čuvenog kompozitora i Aleksandra Srećkovića (glumac Narodnog pozorišta u Beogradu).

Program traje 75min I sačinjen je isključivo od tekstova, priča, pesama, pisama i intervjua Ive Andrića. Na vrlo zabavan, poučan a često i duhovit način Kabare govori  o nobelovcu kao o piscu, kao o prijatelju, misliocu, pesniku, donosi mnoge anegdote sa dodele Nobelove nagrade, detalje iz piščeve prepiske sa Milošem Crnjanskim kao i njegove poglede na mladost, starost, ljubav, sreću….

Takodje, kabare je protkan muzičkim numerama pesama koje je sam Andrić  voleo i od kojih su neke pevane na dodeli Nobelove nagrade. Osim toga publika u kabareu ima priliku da upozna Andrića kao pesnika ali i da čuje Andrićeve pesme ( “Lanjska pesma”, “Šetnja”, “Emina”, “Kad ja pođoh na Bembašu”i druge pesme) koje je, po prvi put u muzičkoj istoriji, u note stavio Rade Radivojević. Sve to začinjeno je bogatim video sadržajem dokumentarnih inserata i muzičkih spotova.

Kabare je do sada gostovao po Srbiji i regionu(Crna Gora, R Srpska) ali i u dijaspori (Švajcarska, Češka, Norveška, Švedska, Engleska, Kanada)

RADNO VREME BILETARNICE

Radnim danima 09-12 | 18-20h, vikendom sat vremena pre početka programa. Karte se mogu rezervisati na telefon 011/8123-344

OSTALE NAJAVE

OBAVEŠTENJE

ORGANIZATOR PROGRAMA ZADRŽAVA PRAVA NA IZMENE

KONKURSI