Scenski program


15.Nov. 20:00

400 RSD

Poetski kabare Ivo Andrić

Povodom 125 godina od rođenja srpskog nobelovca Ive Andrića

 Poetski kabare Ivo Andrić

 Kabare je autorsko delo izvodjača, pre svega Vjere Mujović (glumica Narodnog pozorišta u Beogradu), Radeta Radivojevića čuvenog kompozitora i Aleksandra Srećkovića (glumac Narodnog pozorišta u Beogradu).

Program traje 75min I sačinjen je isključivo od tekstova, priča, pesama, pisama i intervjua Ive Andrića. Na vrlo zabavan, poučan a često i duhovit način Kabare govori  o nobelovcu kao o piscu, kao o prijatelju, misliocu, pesniku, donosi mnoge anegdote sa dodele Nobelove nagrade, detalje iz piščeve prepiske sa Milošem Crnjanskim kao i njegove poglede na mladost, starost, ljubav, sreću….

Takodje, kabare je protkan muzičkim numerama pesama koje je sam Andrić  voleo i od kojih su neke pevane na dodeli Nobelove nagrade. Osim toga publika u kabareu ima priliku da upozna Andrića kao pesnika ali i da čuje Andrićeve pesme ( “Lanjska pesma”, “Šetnja”, “Emina”, “Kad ja pođoh na Bembašu”i druge pesme) koje je, po prvi put u muzičkoj istoriji, u note stavio Rade Radivojević. Sve to začinjeno je bogatim video sadržajem dokumentarnih inserata i muzičkih spotova.

Kabare je do sada gostovao po Srbiji i regionu(Crna Gora, R Srpska) ali i u dijaspori (Švajcarska, Češka, Norveška, Švedska, Engleska, Kanada)

#

Scenski program
Pozorišna predstava "Ruska smrt - votka i šampanjac "

Detaljnije
#

Filmski program
Strelac

Detaljnije
#

Filmski program
Male stvari

Detaljnije
#

Filmski program
Od ubica s ljubavlju

Detaljnije
Gradska opština LAZAREVAC
Ogranak RB Kolubara