Scenski program


02.Oct. 20:00

0 RSD

Pozorišna predstava "Galeb" - Japanski avangardni teatar „A la Place“

Japanski avangardni teatar „A la Place“, u okviru svoje Balkanske turneje, gostovaće 2. oktobra u Centru za kulturu Lazarevac sa Čehovljevim „Galebom“u režiji Cujošija Sugijama.

Predstava je premijerno izvedena prošle godine u Tokiju, a, u međuvremenu, sa velikim uspehom izvedena je na Trećem međunarodnom festivalu eksperimentalnog teatra u Hanoju, u Vijetnamu.
- Život i smrt - šta odvaja ova dva različita sveta? Kada ljudi dođu na ovaj svet, svi imaju strast, snove, nade, veru, talenat i ljubav, ali je vrlo teško živeti, a da se nešto od toga ne izgubi, a kada čovek izgubi, često je to pitanje biti ili ne biti. Čehov je pisao o ljudima koji se nadaju da će se uzdići do novog sveta, i koji izazivajući ga na kraju gube i bivaju slomljeni, ali odbijaju da se saviju, u nadi da će ponovo ustati i početi da se bore. On se na taj način pitao šta je to što nas ubija, a šta nas tera da nastavimo - kaže reditelj Sugijama.


Predstava će biti titlovana na srpski jezik.


Čehov je ovaj komad, koji predstavlja prekretnicu u razvoju ruske drame uz odstupanje od scenskih tradicionalnih formi, napisao između 1895. i 1896. godine.
Nakon nastupa u Narodnom pozorištu, u organizaciji japanske kulturne grupe “Teatar bez zidova“, trupa će 2. oktobra gostovati u Centru za kulturu Lazarevac, a dva dana kasnije, u Šabačkom pozorištu.
Posle Srbije, a u okviru Balkanske turneje 2017, teatar „A la Place“, posetiće Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

#

Scenski program
Pozorišna predstava "Ruska smrt - votka i šampanjac "

Detaljnije
#

Filmski program
Strelac

Detaljnije
#

Filmski program
Male stvari

Detaljnije
#

Filmski program
Od ubica s ljubavlju

Detaljnije
Gradska opština LAZAREVAC
Ogranak RB Kolubara