Pozorišna predstava „Tako je (ako vam se tako čini)”

21 dec - 20:00 časova

CZK

800 RSD

 

 

Luiđi Pirandelo

Pozorišna predstava „Tako je (ako vam se tako čini)”

Jugoslovensko dramsko pozorište

Režija: Jagoš Marković

 

 

 

 

 

IGRAJU:

Predrag Ejdus - Lamberto Laudizi

Jelisaveta Sablić  - Gospođa Frola

Marko Janketić  - Gospodin Ponca

Nevena Ristić  - Gospođa Ponca

Branislav Lečić  - Savetnik Agaci

Jasmina Avramović  - Gospođa Amalija

Lazar Đukić  - Dino, njihov sin

Vesna Stanković  - Gospođa Sireli

Nenad Jezdić  - Gospodin Sireli

Irfan Mensur  - Gospodin Prefekt

Rada Đuričin  - Gospođa Čini

Slobodan Tešić  - Sobar Agacijevih

 

Predstava „Tako je (ako vam se tako čini)” – Jugoslovenskog dramskog pozorišta  , rađena po tekstu jednog od najboljih italijanskih pisaca svih vremena, nobelovca Luiđija Pirandela.

U središtu ove tragikomedije, koja preispituje ljudsku potrebu da zaviruje u živote drugih, jesu gospodin Ponca i njegova tašta, gospođa Frola, koji posle lične tragedije opet postaju žrtve, ali ovoga puta – žrtve znatiželje novih sugrađana. Njihovo malograđanstvo se ogleda u tome što žele da saznaju šta se krije između odnosa g. Ponca i gđe Frole, odnosno zašto majka ne živi sa ćerkom već sa zetom. Sve to posmatra Lamberto Laudizi i, na momente, pokušava da ih ubedi da je nemoguće otkriti istinu, to jest da „činjenice ne sadrže stvarnost”, te bi trebalo da verujemo i jednom i drugom ili nijednom od njih

Radoznalost, opsednuto traganje za lomljivošću odsutne istine identiteta, stvarnosti i iluzije, zavirivanje u tuđu privatnost, varljivost percepcije, mnogostrukost perspektiva, manipulacija istinom i servilnost moćnima jesu teme kojima se bavio Luiđi Pirandelo.

Komad „Tako je (ako vam se tako čini)” napisan je 1917. godine, a autor kao da je još tada naslutio našu današnjicu – zabavljanje „rijaliti životom” svih nas!

 

RADNO VREME BILETARNICE

Radnim danima 09-12 | 18-20h, vikendom sat vremena pre početka programa. Karte se mogu rezervisati na telefon 011/8123-344

OSTALE NAJAVE

OBAVEŠTENJE

ORGANIZATOR PROGRAMA ZADRŽAVA PRAVA NA IZMENE