Scenski program


26.Jan. 10:49

200 RSD

Pozorišna predstava za decu “Kako su nastale ružne reči”

Pozorišna predstava za decu “Kako su nastale ružne reči” - Duško Radović

Režija: Jovan Ljubenović

 

U predstavi igraju:

 Mirjana Zeljković

Vladimir Tešović

Jovan Ljubenović

 

Da li deca izmišljaju ružne reči? Ne. Da li deca smeju da govore ružne reči? Ne bi trebalo. Da li si ih čuli od nekoga? Ooo, da! Od koga su ih čuli?!

U predstavi “Kako su nastale ružne reči” po tekstu Duška Radovića na veoma duhovit i zanimljiv način je objašnjeno deci a i odraslima ko je “kriv” što deca govore ružne reči i zašto ne bi trebalo da ih govore. Najružnija reč u predstavi a i na svetu u tom momentu je reč “ŠAŠAV”.

U prvom delu predstave kreće se u potragu ko je izgovorio tu najružniju od svih ružnih reči na svetu. Da li je tu reč izmislila princeza Katarina?! Mali princ Leopold?! Mudra dadilja ima jako težak zadatak da ispita da li je neko od ovo dvoje po malo razmažene dece izmislilo ili čulo tu ružnu reč od nekoga? Princeza je čula od malog princa, mali princ od kuvarice Margarite, koja je zaljubljena u kraljevskog oficira a i on u nju, koji je krenuo u potragu za ružnom reči sa zadatkom da obesi ono lice koje je imislilo ružnu reč! Da li je njegova ljubav izmislila ružnu reč?!!! Ne! Čula je od starog konjušara Barnabasa, stari Barnabas od Klaudija koji živi na obali reke Men i svađa se sa vetrovima i naziva ih ružnim rečima.

Da li je Klaudije izmislio ružnu reč? Saznaćete ako pogledate ovu veoma duhovitu, dinamičnu i poučnu priču koja obiluje sa dosta dobre muzike, (klasike, dečjeg šašavog bluza) i urnebesnih koreografija.

 

 

 

#

Scenski program
Pozorišna predstava "Ruska smrt - votka i šampanjac "

Detaljnije
#

Filmski program
Strelac

Detaljnije
#

Filmski program
Male stvari

Detaljnije
#

Filmski program
Od ubica s ljubavlju

Detaljnije
Gradska opština LAZAREVAC
Ogranak RB Kolubara