Tribinski program


26.Dec. 18:00

RSD

Stand-up promocija zbirke tekstova „First take“, autora Radovana Puletića


U četvrtak, 26. decembar 2019. godine u 18.00 časova u Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac održaće se stand-up promocija zbirke tekstova „First take“, autora Radovana Puletića

Stand-up uvod: Radovan Puletić

Tekstove čita: Vanja Puletić

Autor programa: Dušica Živanović

Treća po redu zbirka priča ovog pisca, novinara, kolumniste i blogera, koji je među korice sabrao svojih 46 tekstova objavljenih tokom prethodnih sedam godina na stranicama Glasa Tamnave, a od 2014. i u internet novinama Kolubarske.rs u okviru bloga "3 put odjedanput".

Svaki tekst je uradio iz prve i bez ponavljanje, što sugeriše i sam naslov, ali je otišao i korak dalje time što je knjigu likovno opremio svojim ilustracijama, koje je nacrtao ne samo iz prvog puta, nego i iz jednog poteza.

Likovi i događaji u Puletićevim pričama su deo njegove svakodnevice, kafansko društvo iz mladosti, porodica, poznata trojka sa bazena, legendarni ubski fudbaleri i treneri, ali tu su i priče iz životnih situacija tokom dugotrajuće krize, kojoj je izložen ovaj trošni balkanski prostor u kome se rađa, odrasta i bori za svoje mesto pojedinac u sudaru sa raznim nevoljama ili u dodiru sa životnim radostima.

#

Filmski program
BABA JAGA - sinhronizovano

Detaljnije
#

Filmski program
ZA DANAS TOLIKO

Detaljnije
#

Muzički program
Концерт хора Дечјег културног центра Београд - РоКласика

Detaljnije
#

Moderna galerija
Изложба скулптура „Полихромија у камену", Татјане Каравелић

Detaljnije
Gradska opština LAZAREVAC
Ogranak RB Kolubara