Filmski program


14.Oct. 20:00

18.Oct. 18:00

25.Oct. 20:00

04.Nov. 18:00

14.Nov. 18:00

300 RSD

BOŽIJI ČOVEK

Originalni naslov:   Man of God

Početak prikazivanja filma:  14.10.2021

Dužina trajanja filma:   109 min

Država/Godina:    GRE/2021

Žanr:   drama, biografski

Glumci: Aris Servetalis, Mickey Rourke, Alexander Petrov, Tonia Sotiropoulou, Christos Loulis, Manos Gavras, Giannis Stankoglou, Babis Hawk Konstantinou

Režiser:  Yelena Popovic

Distributer:    MCF MegaCom Film


Progon je obeležio život svetog Nektarija Eginskog iz Grčke. Bio je sveštenik običnog naroda, a njegova poniznost je smetala ponosnim pravoslavnim klericima. Oklevetan je nakon što je njegova odanost probudila njihove sumnje. Parohijani su ga voleli, uprkos tome što je lišen crkve i prognan iz Egipta. Vera u Boga mu je tokom celog života bila najbolja odbrana. 


Za razliku od njegovih verskih pretpostavljenih kojima su na umu bili samo moć i svetovne počasti - Nektarije je brinuo o siromašnima, učio je seljane da čitaju i pišu, svojim primerom je inspirisao mladiće da uđu u sveštenstvo, pisao je knjige i držao propovedi koje su ljude približavale veri. 


Uprkos naporima da se diskredituje, Sveti Nektarije je osnovao samostan na Egini, neplodnom i pustom ostrvu, koji i dan danas predstavlja svetionik hodočasnicima. Čak su i njegovi poslednji trenuci na Zemlji iskorišćeni za pomoć drugima: na samrti je predao svoju potkošulju paralizovanom čoveku u bolničkom krevetu do njegovog, nakon čega je čovek ustao i prohodao.

#

Filmski program
18. prolećna turneja "Slobodna zona"

Detaljnije
#

Filmski program
NINA I JEŽEVA TAJNA -2D/ Sinhronizovano

Detaljnije
#

Scenski program
Позоришна представа „СТРАХ У ОПЕРИ" - Атеље 212

Detaljnije
#

Moderna galerija
Мултимедијална изложба „Трансгресивни простори женскости“, Иване Ранисављевић

Detaljnije
Gradska opština LAZAREVAC
Ogranak RB Kolubara