Filmski program


23.Jun. 19:00

RSD

Dokumentarni film „Otac Arsenije“ / manifestacija "Dani Lazarevca"

Film „Otac Arsenije“ je režirala i producirala Svetlana Cemin. Film su snimili Niav Konti i Đorđe Stojiljković, a montirali ga Uroš Maksimović i Svetlana Cemin.


Kratkometražni dokumentarni film „Otac Arsenije“, nastao u srpsko-američkoj koprodukciji i uz podršku Filmskog centra Srbije. Film koji je privukao veliku pažnju na ovogodišnjem Beldocs festivalu uvršten je u program 15. Međunarodnog filmskog festivala na Kipru. Četrdesetominutni film Svetlane Cemin biće prikazan u Modernoj galeriji Centra za kulturu , 23. juna 2021. godine u 19,00 časova. Ulaz slobodan.

 

Sinopsis filma 

Nedavno prebačen u Manastir Ribnica pored Mionice, posle skoro 28 godina provedenih u monaškom životu, otac Arsenije, Beograđanin, kultna ličnost iz 80-ih, radi na obnovi i stvaranju duhovnog i kulturnog centra, koji je početkom 19. veka bio potpuno uništen od strane Turaka. Kroz prisećanja o svojoj kompleksnoj prošlosti, otac Arsenije nas uvodi u svoj svakodnevni život, te se isprepletne scene povezuju kroz njegove dnevne monaške aktivnosti u kojima su molitve, služba i negovanje pravoslavlja na prvom mestu.

#

Filmski program
Videoteka - FEST 2024

Detaljnije
#

Scenski program
Pozorišna predstava "Klimaks"

Detaljnije
#

Scenski program
Pozorišna predstava za decu "Pokahontas"

Detaljnije
#

Moderna galerija
Мултимедијална изложба „Трансгресивни простори женскости“, Иване Ранисављевић

Detaljnije
Gradska opština LAZAREVAC
Ogranak RB Kolubara