Filmski program


25.Nov. 18:00

RSD

"Maske" - dokumentarni film

Ko je Slobodan Tišma? U filmu, osim Slobodana Tišme, govore i umetnici Čedomir Drča, SabolčTolnai, Andraš Urban, Siniša Tucić, Aleksandar Zograf, Aleksandar Davić i drugi.

Maske (Srbija, 2015); 80'


Slobodan Tišma nesumnjivo predstavlja autentičnu i jedinstvenu pojavu na umetničkoj sceni. Teško ga je odrediti. Samosvojan je i svestran. Umetnički krajolik, po kome radostan luta rečima, iscrtava još od ranih šezdesetih godina prošlog veka. Počeo je kao pesnik, bio je konceptualista, "nevidljivi umetnik" i rok muzičar u bendovima "Luna" i "La strada". Trenutno je prozni pisac, a ponekad izvodi i minimalističke performanse.

Dokumentarni film "Maske" višestruko jenagrađivan.Imao je regionalnu premijeru na Međunarodnom festivalu dokumentarnog rok filma DORF (Hrvatska,  2015.) , a domaću na  festivalu Cinema City u okviru selekcije PlanetRock.Prikazan je i u takmičarskim selekcijama 63.Beogradskog festivala kratkometražnog i dokumentarnog filma, Beldocsa (Srbija), Dok `n` ritma (Srbija),Grossmanna (Slovenija),Dokumfest (Bosna i Hercegovina), Frog film festival(Crna Gora),  Underhill (Crna Gora), Solo Positivo FilmFestivala (Hrvatska)itd..Imao je brojne samostalne projekcije na prostoru bivše Jugoslavije.

#

Filmski program
BABA JAGA - sinhronizovano

Detaljnije
#

Filmski program
ZA DANAS TOLIKO

Detaljnije
#

Muzički program
Концерт хора Дечјег културног центра Београд - РоКласика

Detaljnije
#

Moderna galerija
Изложба скулптура „Полихромија у камену", Татјане Каравелић

Detaljnije
Gradska opština LAZAREVAC
Ogranak RB Kolubara