Likovni program


30.Sep. 18:00

RSD

“Omaž skulptoru Miodragu Živkoviću”, izložba radova učenika Gimnazije


Moderna galerija Centra za kulturu Lazarevac u saradnji sa profesorkom likovne kulture u Gimnaziji, Tamarom Njunjić,  u okviru izbornog programa Umetnost i dizajn organizuje izložbu učeničkih radova ispirisanih jedinstvenim spomeničkim obeležjima akademskog vajara Miodraga Živkovića, čija se retrospektivna izložbe trenutno održava u Modernoj galeriji.

U četvrtak, 30. septembra u 18.00 časova u galeriji “Simonida” u Centru za kulturu Lazarevac biće otvorena izložba “Omaž skulptoru Miodragu Živkoviću”, izložba radova učenika Gimnazije.

Radovi, mozaici od papira, nastali su tokom školske 2020/21, u okviru predmeta Likovna kultura i izbornog predmeta Umetnost i dizajn. Intepretacija objekta / spomen obeležja transformisala se kroz lične impresije učenika u drugačiju pojavnost, koja, iako ne probija granice viđenog, dobija novu dimenziju likovnosti.

Ovom izložbom Centar za kulturu Lazarevac nastavlja sjajnu saradnju sa lazarevačkom Gimnazijom, u cilju aktivnijeg angažovanja mladih u oblastima savremenog vizuelnog stvaralaštva.

#

Filmski program
Videoteka - FEST 2024

Detaljnije
#

Scenski program
Позоришна представа за децу "Ко је украо васкршња јаја"

Detaljnije
#

Scenski program
Позоришна представа „СТРАХ У ОПЕРИ" - Атеље 212

Detaljnije
#

Moderna galerija
Мултимедијална изложба „Трансгресивни простори женскости“, Иване Ранисављевић

Detaljnije
Gradska opština LAZAREVAC
Ogranak RB Kolubara