Likovni program


od 25.Mar. 14:00 do 15.Apr. 20:00

RSD

Izložba radova Jasne Plašić


U galeriji "Simonida" u Centru za kulturu Lazarevac od četvrtka  25. marta od 14.00 časova biće otvorena izložba radova Jelene Plašić. 

Jasna Plašić rođena je u Studenici kod Kraljeva, 07.12.2000. godine.

Osnovnu školu započela je da pohađa u Studenici, nakon čega je, zbog svog hendikepa, od petog razreda počela da pohađa školu za učenike oštećenog vida „Veljko Ramadanović“ u Zemunu. Trenutno je uspešan student druge godine Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo u Beogradu.

Od ranog detinjstva, sa puno ljubavi, javila joj se izuzetna želja za umetnošću, puno je crtala i stvarala svojeručne radove. Kada je krenula da pohađa školu u Zemunu, uz pomoć profesorke likovne umetnosti Gorane Škondrić i na osnovu svog sećanja iz prošlosti dok je imala vid, počela je da stvara umetničke radove. I dan danas to su mešoviti likovni radovi i ručno rađeni mozaici.

Za svoje likovne radove uglavnom koristi masne drvene boje, od kojih su joj omiljene: crvena, ljubičasta i zelena. Na njenim radovima su najčešće prisutni motivi priode:  cveće, drveće, ptice, reka, sunce pa i sam čovek.

Za tehniku mozaika, od matrijala upotrebljava hamer papir, drvene boje i lepljivu traku. Od toga pravi kockice i sklapa ih u mozaike. Često voli da mozaike dodato ukrasi razičitim vrstama konca, kuglica i perlica. Svi njeni radovi mogu se naći i u obliku mozaika i u obliku likovih radova.

Na ovaj način su njen talenat, ideje i radovi izašli iz okvira njenog stalnog okruženja. Do sada je svoje radove izlagala i bila nagrađivana na raznim izložbama,  likovnim konkurisma i radionicama  kao što su:

  • Izložba u Skoplju, 2015. godine
  • Izložba „Dečije likovno stvaralaštvo“  Zemun , 2014. godine
  • Konkurs „Svako dete srećna lica, čuva jedna porodica“, Zemun, 2014. godine
  • Likovana radionica u OŠ „Sonja Marinković“, Zemun, 2015. godine
  • Konkurs „Dani Ćirilice Bavanište“, Bavanište, 2016. godine
  • Međunarodni likovni konkurs „Radost Evrope“, Beograd, 2018. godine
  • Konkurs „Dečije Vaskršnje čarolije“,Beograd, 2019.  godine
  • Likovni konkurs „Šantićeva reč“, Kaluđerica, 2019. godine.

Izložba će moći da se pogleda uz poštovanje epidemioloških mera zaštita, obavezno nošenje zaštitinih maski i uz fizičku distancu od 25. marta do 15.aprila 2021.

#

Filmski program
NOJEVA BARKA - 2D/Sinhronizovano

Detaljnije
#

Scenski program
Позоришна представа за децу "Ко је украо васкршња јаја"

Detaljnije
#

Scenski program
Позоришна представа „СТРАХ У ОПЕРИ" - Атеље 212

Detaljnije
#

Moderna galerija
Мултимедијална изложба „Трансгресивни простори женскости“, Иване Ранисављевић

Detaljnije
Gradska opština LAZAREVAC
Ogranak RB Kolubara