Manifestacije


22.Nov. 17:00

23.Nov. 17:00

24.Nov. 17:00

25.Nov. 17:00

RSD

Француски филмски караван. Циклус: Дани з'анимације


У сарадњи са Француским институтом, Центар за културу Лазаревац организује од 22. до 25. новембра од 17.00 часова у Модерној галерији Центра за културу други циклус филмова „Дани занимације/ Films d’animation, у оквиру Француског филмског каравана. Током трајања каравана публика ће бити у прилици да погледа нека од најбољих остварења француског анимираног филма.

Улаз на све пројекције је бесплатан.

Распоред пројекција:

22. новембра у 17.00 часова - Дилили у Паризу / Dilili à Paris

https://youtu.be/1NSMtkfw29k

У Паризу с почетка двадесетог века, у друштву младог достављача, мала меланежанка Дилили води истрагу о мистериозним отмицама девојчица. Током истраге упознаје несвакидашње особе које јој помажу у проналажењу трагова, који је воде испод земље где проналази веома необичне зликовце. Двоје пријатеља ће се ентузијастично борити за живот на светлости и помагати заједници коју су испод земље упознали...

23. новембар у 17.00 часова - Велики зли лисац / Le Grand méchant renard

https://youtu.be/ds_w9o2I8Yw

Они који мисле да је село мирно и безбрижно место се варају. Тамо има веома несташних животиња: лисац који се прави да је кокошка, а зец рода, док патка жели да буде Деда Мраз. Уколико сте се тамо намерили да идете на одмор, слободно продужите...

24. новембар у 17.00 часова - Каламати/ Calamity

https://youtu.be/09SocIoqbAc

Година 1863. у Сједињеним Америчким Државама. Отац Марте Џејн страда у конвоју којим су се упутили на Далеки запад у нади за бољим животом. Она је принуђена да управља запрежним колима и брине о коњима. Није јој лако, али јој нова ситуација пружа до тада непознати осећај слободе. Да би јој било лакше, почела је да носи панталоне како би јој било удобније да јаше, што је вођа конвоја, Абрахам, сматрао веома дрским. Оптужена за крађу, Марта је приморана да побегне. Креће у истрагу како би доказала своју невиност и током процеса открива један потпуно нови свет и гради своју личност.

25. новембар у 17.00 часова - Воњави пас у Паризу / Chien pourri, la vie à Paris 

https://youtu.be/M-TXAj-DDpo

Био једном један поводљив и живахан париски пас, по имену Воњави пас. Са Шаплаплаом, својим верним другом из олука, Воњави пас лута улицама Париза уздигнуте главе. Упркос свим незгодама које прави, Воњави  пас се увек дочека на ноге! Међутим, другим псима ту нешто бива сумњиво... Ова луда авантура Воњавог пса и његових пријатеља открива најмлађима поезију Париза!


#

Filmski program
Videoteka - FEST 2024

Detaljnije
#

Scenski program
Pozorišna predstava za decu "Pokahontas"

Detaljnije
#

Scenski program
Pozorišna predstava "Klimaks"

Detaljnije
#

Moderna galerija
Мултимедијална изложба „Трансгресивни простори женскости“, Иване Ранисављевић

Detaljnije
Gradska opština LAZAREVAC
Ogranak RB Kolubara