Moderna galerija


od 20.May. 19:00 do 10.Jun. 20:00

RSD

Izložba "Boja kao tačka susreta večnog i prolaznog", Dragane Grujičić


U četvrtak, 20. maja 2021. godine u 19.00 časova u Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac biće otvrena izložba "Boja kao tačka susreta večnog i prolaznog", Dragane Grujičić.

"Radovi koji su predstavljeni na ovoj izložbi su deo istraživačkog procesa vođenog u okvirima metodologije art terapije.

Gestualnim potezima istražujem podsvesne stvaralačke impulse sa ciljem da materijalizujem i osvestim trenutak spoja misaonog i akcionog principa. 

Pojam slobode se neizbežno dovodi u pitanje. Sloboda od reči, od narativa, od forme.. od prostora. Sloboda pokreta. Kakav impakt ima ograničenje pokreta?

Može li se pokret tela nadomestiti pokretom u okviru medijuma slike?"                  ( reč autorke).

Izložba se može pogledati uz poštovanje epidemioloških mera do 10. juna 2021.

Biografija

Dragana Grujičić je diplomirala (2007) i specijalizirala (2011) slikarstvo na Fakultetu Likovnih Umetnosti u Beogradu. U toku studija je bila stipendista Internacionalne škole slikanja, crtanja i vajanja u Montekastelu Di Vibiu, Italija. Učesnik je brojnih međunarodnih umetničkih simpozijuma,  konferencija i likovnih kolonija u Srbiji, Nemačkoj, Španiji, Italiji, Grčkoj, Rumuniji, rezidencijalnog programa u Lendavi u Sloveniji, BIH, Hrvatskoj, Festivala umetnosti Pulau Ketam u Maleziji, Internacionalne konferencije univerziteta umetnosti FSRD UNS u Indoneziji, internacionalnog simpozijuma umetnosti na Fakultetu za umetnost i dizajn u Amanu (Jordan) i simpozijuma (Baltijos Bridges) u Litvaniji.

Izlagala je svoje umetničke radove na 25 samostalnih izložbi u Srbiji,  u Beogradu (Galerija ULUS, SULUJ, galerija SKC, Galerija Trag, Sanja, Qucera, Galerija B. Miljković, Centar za kulturu Vuk Karadžić, Zavod za proučavanje kulturnog razvitka, Freedom..) u Pančevu, Kragujevcu, Kraljevu, Vranju, Pirotu, Trsteniku, Smederavskoj Palanci, Odžacima, Bačkoj Palanci.. itd. 

Izlagala je svoje radove na preko 80 grupnih izložbi u muzejima i galerijama širom sveta.

Dobitnik je nagrade za slikarstvo ''Mr. Miodrag Janjušević, akademski slikar'', 2007. godine, nagrade na Bijenalu minijature u Valjevu (EHO art) 2018. godine, i nagrade na Međunarodnom bijenalu akta Marko Gregović u Petrovcu, Crna Gora, 2018.

Član je umetničkg saveta Galerije Trag u Beogradu.

#

Filmski program
18. prolećna turneja "Slobodna zona"

Detaljnije
#

Filmski program
NINA I JEŽEVA TAJNA -2D/ Sinhronizovano

Detaljnije
#

Scenski program
Позоришна представа „СТРАХ У ОПЕРИ" - Атеље 212

Detaljnije
#

Moderna galerija
Мултимедијална изложба „Трансгресивни простори женскости“, Иване Ранисављевић

Detaljnije
Gradska opština LAZAREVAC
Ogranak RB Kolubara