Moderna galerija


od 11.Feb. 10:00 do 25.Feb. 20:00

RSD

Izložba fotografija "Vreme", Vukašina Delevića


Od četvrtka, 11. februara 2021. u Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac biće otvorena izložba fotografija "Vreme", Vukašina Delevića. Ovom izložbom Moderna galerija otvara izlagačku sezonu 2021. godine.

"Ciklus „Vreme“ Vukašina Delevića uslovno rečeno, čine dve vrste fotografija. Jedno su pejzaži, mahom magle i neba, koji bi se možda zajednički mogli nazvati, onako prustovski, traganjem za izgubljenim vremenom, jer nas crno-bela tehnika uz poigravanje svetlošću vodi u jedan potpuno vanvremenski prostor, po mnogo čemu fantazmagoričan. Od sunca koje provejava kroz oblake, uzburkane vode i još uzburkanijih vidika, ispresecanih ponekom jednako nestvarnom građevinom, simbolika protoka vremena, ali i preklapanja vremena i prostora, neminovno budi snažne emocije. (Miloš Grujović, iz teksta kataloga)

Izložba će moći da se pogleda uz poštovanje epidemioloških mera zaštita, obavezno nošenje zaštitinih maski i uz fizičku distancu od 11. do 25. februara 2021.


Biografija umetnika

Vukašin Delević je rođen 1993. godine, završio je Srednju umetničku školu u Kraljevu. 

Godine 2017. diplomirao je na katedri za fotografiju na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, dok je  jedan semestar svojih studija proveo je na Akademiji lepih umetnosti i dizajna u Bratislavi, gde je bio odabran kao gostujući student.

Redovnu izlagačku aktivnost Delević ima od 2013. godine i do sada je izlagao na 2 samostalne i 25 kolektivnih izložbi uključujući i prestižno Venecijansko bijanale sa "Biennial Project" iz SAD-a, zatim Irski Festival, XX Prolećno anale u Čačku... 

Njegovi radovi bili su predstavljeni na različitim izložbama savremene umetnosti u Kulturnom centru Zrenjanina, Domu kulture Studentski grad, Art centar u Beogradu, Galerija savremene umetnosti u Pančevu i dr. 

Multimedijalni projekat Neon, predstavljen 2019. godine,  privukao je pažnju Njujorških umetničkih blogova i naišao na pozitivne kritike. 

O Vukašinovom radu pisali su i crnogoski mediji, kao i domaća Politika i časopis RePhoto.

#

Filmski program
BABA JAGA - sinhronizovano

Detaljnije
#

Filmski program
ZA DANAS TOLIKO

Detaljnije
#

Muzički program
Концерт хора Дечјег културног центра Београд - РоКласика

Detaljnije
#

Moderna galerija
Изложба скулптура „Полихромија у камену", Татјане Каравелић

Detaljnije
Gradska opština LAZAREVAC
Ogranak RB Kolubara