Moderna galerija


od 01.Nov. 19:00 do 15.Nov. 10:00

RSD

Izložba grafika i fotografija "Prvo i drugo stanje disanja", Milice Antonijević i Dušana Novakovića


U nastavku izlagačke sezone 2019. godine u petak, 1. novembra u Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac biće otvorena zajednička izložba grafika i fotografija "Prvo i drugo stanje", Milice Antonijević i Dušana Novakovića.

"Izložba grafika Milice Antonijević i fotografija Dušana Novakovića, bavi se jednom veoma zanimljivom i originalnom potragom. Grafike predstavljaju lutanje gnjurca u morskim dubinama u potrazi za prapočecima života a fotografije belešku o postavci te izložbe u galerijskom prostoru. Tema prvog sveta je potraga za izgubljenim rajem u morskom bespuću, a drugog kreativni napor da se grafike postave na suvom." ( Goran Marković, režiser)

Biografije:

Milica Antonijević

Rođena je u Kraljevu 1973. godine. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu 1997. a magistrirala 2003. godine na predmetu Grafika na istom fakultetu. Na trećoj godini je doktorskih studija Fakulteta primenjenih umetnosti, na studijskom programu Primenjena
umetnost i dizajn. 

Član je ULUS-a od 1998. godine. Vanredni profesor je na predmetima Crtanje i Slikanje na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu (FILUM). 

Dobitnica je dvanaest nagrada za svoje stvaralaštvo, među kojima je i „Zlatna igla“ za 2017. godinu koju dodeljuje ULUS.


Dušan Novaković

Rođen u Beogradu 1973. godine. Završio profesionalnu školu fotografije Icart Photo u Parizu, 2000. godine i od tada se njom profesionalno bavi. 

Posle reportaže o poslednjim Aramejcima za Figaro magazin 2002, izdao je u ediciji La Table Ronde, u Parizu, u dva izdanja 2004. i 2008. godine, knjigu sa fotografijama iz navedene reportaže „Les derniers Araméens“, a 2006. u Francuskom kulturnom centru u Beogradu imao samostalnu izložbu ove serije fotografija.





#

Filmski program
18. prolećna turneja "Slobodna zona"

Detaljnije
#

Filmski program
NINA I JEŽEVA TAJNA -2D/ Sinhronizovano

Detaljnije
#

Scenski program
Позоришна представа „СТРАХ У ОПЕРИ" - Атеље 212

Detaljnije
#

Moderna galerija
Мултимедијална изложба „Трансгресивни простори женскости“, Иване Ранисављевић

Detaljnije
Gradska opština LAZAREVAC
Ogranak RB Kolubara