Moderna galerija


od 27.Mar. 19:00 do 05.Apr. 20:00

RSD

Izložba "Novi naslovi", Sanje Dević i Biljane Stanković

Otvaranje: četvrtak, 21. mart u 19.00 časova


U četvrtak, 21. marta 2019. godine u 19.00 časova u Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac biće otvorena izložba "Novi naslovi", Sanje Dević i Biljane Stanković.

Izložba pod nazivom Novi naslovi mr Sanje Dević i mr Biljane Stanković, grafičkih dizajnerki sastoji se od dva ciklusa sastavljena od po petnaest radova u formi plakata. U najboljoj tradiciji komplementarne saradnje, autorke ostaju dosledne sopstvenim izrazima i ličnim traganjima, povezujući ih i integrišući u jednu skladnu međusobno usaglašenu celinu koja se poima kroz objedinjujuću kombinatoriku likovno – grafičkih elemenata i tipografije. Sam izbor reči u naslovu izložbe upućuje da su autorke svoju pažnju usmerile na komunikativne veštine i umeće njihove (zlo)upotrebe u ophođenju sa ljudima koji je vidljiv i osetan u aktuelnoj sferi digitalnih i štampanih medija.

Izložba će trajati do 5. aprila 2019. godine. 

Biografije

Sanja Dević (1980), diplomirala je na Fakultetu umetnosti u Nišu, na odseku za grafički dizajn. Postdiplomske magistarske studije završila je na Fakultetu likovnih umjetnosti Cetinje, studijski program - grafički dizajn.

Tokom profesionalnog rada, realizovala je veliki broj projekata za klijente širom sveta u svim oblastima grafičkog dizajna. Njena izlagačka delatnost broji dvanaest samostalnih izložbi i preko pedeset grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je više nagrada za radove iz domena grafičkog dizajna. Član je ULUPUDS-a na Dizajn sekciji i niškog ogranka Asocijacije interaktivnog dizajna (IXDA NIS). Više puta je bila član žirija umetničkih takmičenja.

Zaposlena je kao docent na Fakultetu umetnosti u Nišu, na Departmanu za primenjene umetnosti. Predaje predmete Prostorna grafika i Ilustracija.

Biljana Stanković

Biljana Stanković (1974), diplomirala na Fakultetu umetnosti u Prištini, odsek grafički dizajn,  gde je i magistrirala iz oblasti Pismo sa tipografijom. Zaposlena je kao docent na Fakultetu umetnosti u Nišu na Departmanu za primenjene umetnosti. Predaje predmete Pismo i Tipografija. Na doktorskim je studijama na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Bavi se kaligrafijom i projektovanjem tipografskih pisama.

#

Filmski program
NOJEVA BARKA - 2D/Sinhronizovano

Detaljnije
#

Scenski program
Позоришна представа за децу "Ко је украо васкршња јаја"

Detaljnije
#

Scenski program
Позоришна представа „СТРАХ У ОПЕРИ" - Атеље 212

Detaljnije
#

Moderna galerija
Мултимедијална изложба „Трансгресивни простори женскости“, Иване Ранисављевић

Detaljnije
Gradska opština LAZAREVAC
Ogranak RB Kolubara