Moderna galerija


24.Oct. 18:00

RSD

Изложба слика и дигиталних илустрација "Импресионално", Владимира Ковача


Изложба слика и дигиталних илустрација "Импресионално", Владимира Ковача биће отворена у четвртак, 24. октобра у 18.00 часова у Модерној галерији Центра за културу Лазаревац.

"Својом новом изложбом Импресионално (импресивно + феноменално) Владимир Ковач, уметник, архитекта и дизајнер наставља да нас подсећа на проблеме наше свакодневице. На духовит и виспрен начин, користећи се језиком медијске културе, указује на ненормалне, али потпуно нормализоване вредносне системе...Користећи не само препознатљив, већ и опште-допадљив визуелни код, оно што нам овај уметник продаје нису никакви производи, већ управо критика потрошачког друштва. Његове поруке – минималистичке у изразу, али садржајно језгровите, забавиће нас и уједно забринути." (Ивана Ђорђевић,из тескта каталога)

Изложба се може погледати до 11. новембра 2024. године.

Биографија

Владимир Ковач је дизајнер, архитекта и визуелни уметник, рођен у Требињу 1984. године. Доцент је у области визуелних комуникација на Архитектонском факултету у Београду, где је завршио основне и мастер студије архитектуре, а потом и докторирао. Такође, завршио је мастер студије дизајна на Факултету примењених уметности у Београду. 

Добитник је преко 60 стручних признања и награда на домаћим и међународним конкурсима, изложбама и уметничким манифестацијама. Имао је шест самосталних и учествовао је на преко 120 колективних изложби у земљи и иностранству, а публиковано му је више од 180 уметничких и дизајнерских радова. Поред уметничког стваралаштва, усмерен је и на теоријски рад, истражујући феноменолошку природу цртежа и визуелне репрезентације.
Члан је Дизајн секције Удружења ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Србије (УЛУПУДС).


#

Filmski program
NEUKROTIVI ROBOT - 3D / sinhronizovano

Detaljnije
#

Filmski program
PRVA KLASA: PUN GAS

Detaljnije
#

Scenski program
Позоришна представа „Михаел Колхас"

Detaljnije
#

Moderna galerija
Изложба слика и дигиталних илустрација "Импресионално", Владимира Ковача

Detaljnije
Gradska opština LAZAREVAC
Ogranak RB Kolubara