Moderna galerija


16.Jun. 18:00

RSD

Изложба слика "Распони метафизичког бескраја", Виолете Марковић


У четвртак, 16. јуна у 18.00 часова у Модерној галерији Центра за културу Лазаревац биће отворена изложба слика "Распони метафизичког бескраја", Виолете Марковић.

На изложби ће бити приказани радови "геометризованих облика, складно и отсечно профилисаног конструкта. Нека поља су обогаћена уносима испреплетаних, богато украшених, правилно обликованих низова. Поједине, празне сегменте, запосела је калиграфија махом исписана примереним, танким курсивом. Пажњу скрећу унете речи, које се односе на пажљиво одабране цитате, заправо, на мисли умних људи, протеклих и наше епохе. " (Здравко Вучинић, из текста каталога)

Изложба је део програмских активности галерије у оквиру манифестацијa "Јун- месец галерије", посвећене обележавању јубилеја, 20 година од оснивања галерије и "Дана Лазаревца".

Биографија:

Виолета Марковић рођена је 1974. године у Пожаревцу. Бави се сликарством и калиграфијом. Вишу школу ликовних и примењених уметностизавршила је 1995. године у Београду, где је и учила писмо код професорке Мирјане Војновић. Члан је УЛИС-а “Милена Павловић Барили” Пожаревац, од 1995. године. До садајеучествовалана преко седамдесет колективних изложби и нанеколико ликовних колонија у земљи и иностранству. Ово јој је двадесет друга самостална изложба. 

#

Filmski program
JORGOVANI

Detaljnije
#

Scenski program
Pozorišna predstava za decu „Zlatokosa i princ"

Detaljnije
#

Scenski program
Монодрама „Идем путем па загрлим дрво" Андрије Милошевића

Detaljnije
#

Moderna galerija
Отварање изложбе слика Аиде Цамовић

Detaljnije
Gradska opština LAZAREVAC
Ogranak RB Kolubara