Moderna galerija


09.Feb. 18:00

RSD

Отварање изложбе слика Аиде Цамовић


Модерна галерија Центра за културу Лазаревац започиње своју излагачку сезону 2024. године отварањем изложбе слика младе уметнице Аиде Цамовић, у петак, 9. фебруара у 18.00 часова.

Уметница ће се представити циклусом радова са доминирајући мотивом ентеријера, које уметница препознаје као својеврсне личне портрете.

„Моје слике рефлектују свакодневни живот, али и рањивост и крхкост; откривају тихе, усамљене моменте где је време замрзнуто. Најчешћи мотиви представљени на њима су детаљи из моје собе и ентеријера који делују познато и блиско. Или поглед са њихових прозора. Сликам предмете који су толико обични да на њих никада и не обраћамо посебну пажњу и у току тог процеса учим да ценим лепоту свакодневних, наизглед ни по чему значајних призора". ( реч ауторке из текста каталога)

Биографија

Аида Цамовић (1995, Нови Пазар) је докторанткиња сликарства на Факултету ликовних уметности, где је завршила и мастер студије. Основне студије Ликовне уметности завршила је на Државном универзитету у Новом Пазару.

Члан је Удружења ликовних уметника Србије – УЛУС.

Учествовала је на три ликовне колоније, око четрдесет колективних изложби и девет пута је излагала самостално. Ово јој је десета самостална изложба. Поред сликарства, бави се и писањем. Објавила је једну збирку песама, „Микропластика“, за коју је награђивана.


#

Muzički program
Žurka povodom kraja školske godine - Kulturno leto 2024

Detaljnije
#

Manifestacije
Francuski filmski karavan : ciklus - sport na filmu

Detaljnije
#

Moderna galerija-prateći program
Поезија Ненада Карића

Detaljnije
Gradska opština LAZAREVAC
Ogranak RB Kolubara