Muzički program


04.Sep. 21:00

RSD

Koncert benda „Claymorean"


Lazarevački hevi metal bend Claymorean (Klejmorian), objaviće 1. septembra treći studijski album pod nazivom "Eulogy for the Gods", na svim digitalnim platformama. CD izdanje biće objavljeno 15. septembra za dugogodišnjeg izdavača - Stormspell Records iz Kalifornije!

Pesma za koju je snimljen muzički video, i koja nosi naziv "Hunter of the Damned", predstavlja prvi singl sa predstojećeg abuma"Eulogy for the Gods". Snimanje, montaža i režija novog spota povereni su Igoru Staniću koji je prethodno potpisivao spotove za niz bendova sa srpske scene, poput The Stone, Infest, Deadly Mosh, Jenner... Video je snimljen u čuvenom Citadela studiju u Beogradu.

Bend radi od 2014. godine, otkada su objavljena 3 studijska albuma:

Unbroken (2015), Sounds from a Dying World (2017), Eulogy for the Gods (2021), svi izdati za Stormspell Records iz Kalifornije.

Tekstovi pesama zasnivaju se na fantastici, dok je muzičko usmerenje kombinacija tradicionalnog, pauer, epskog i dum metal zvuka. Omot novog albuma, kao i prateće promotivne fotografije, delo su Igora Stanića (Superhammer, Creation of Nothing).

Za miks i mastering i ovoga puta bio je zadužen Boris Šurlan, dok će dizajn korica fizičkog izdanja raditi Tanya DeVries (autorka omota prethodnog albuma benda).

Na albumu se kao gosti pojavljuju i talentovani mladi gitarista Vladimir Novaković, kao i veteran švedske power metal scene, multiinstrumentalista Cederick Forsberg (Blazon Stone, Crystal Viper, Rocka Rollas) koji je ujedno i komponovao poslednju pesmu na ovom izdanju. Produkciju albuma potpisuju Boris Šurlan i Claymorean, a lista pesama izgleda ovako:

1. Hunter of the Damned

2. Battle in the Sky

3. The Burning of Rome (Cry for Pompeii) (Virgin Steele cover)

4. Lords of Light (dedicated to Mark Shelton)

5. Spirit of Merciless Time

6. Mystical Realm (Deorum in absentia)

7. In the Tombs of Atuan

8. Blood of the Dragon (bonus track) (muzika i tekst Cederick Forsberg)

 

Claymorean su:

Dejana Garčević - vokal

Vladimir Garčević - gitara i prateći vokal

Uroš Kovačević - gitara

Goran Garčević - bas gitara

Marko Novaković - bubnjevi





#

Filmski program
BABA JAGA - sinhronizovano

Detaljnije
#

Filmski program
ZA DANAS TOLIKO

Detaljnije
#

Muzički program
Концерт хора Дечјег културног центра Београд - РоКласика

Detaljnije
#

Moderna galerija
Изложба скулптура „Полихромија у камену", Татјане Каравелић

Detaljnije
Gradska opština LAZAREVAC
Ogranak RB Kolubara