Muzički program


23.Jun. 18:00

RSD

Концерт солисте Немање Николића, уз клавирску сарадњу Тее Ђорђевић


У четвртак, 23. јуна у 18.00 часова у Модерној галерији Центра за културу Лазаревац биће одржан концерт солисте Немање Николића, баритона уз клавирску сарадњу Тее Ђорђевић.

Млади лазаревачки уметник извешће, у склопу обележавања јубилеја, 20 година од оснивања Модерне галерије, у оквиру манифестација "Јун - месец галерије" и "Дани Лазаревца" најпознатије класике, дела: Вагнера, Равела, Тостија, Шумана... 

Немања Николић (баритон)

Рођен је 1992. године у Лазаревцу,Србија. Нижу музичку школу завршио је у Лазаревцу, у класи проф. Драгане Поповић, док је средњу музичку школу "Станковић" и Академију уметности завршио у класи проф. Љубице Живковић. Као важније догађаје у досадашњој музичкој каријери издваја: извођење Моцартовог реквијема у Француској, где је наступао као солиста, затим, улогу Париса у опери Ромео и Јулија (C. Gounod, Зуниге у опери Кармен, концертно извођење опере Травијата у Норвешкој, наступе са симфонијским оркестром “Станислав Бинички”, солистички концерт у Лазаревцу, као и лауреате на републичким и међународним такмичењима у Београду,Сплиту итд…Добитник је Видовданске награде за стваралаштво младих, коју додељује град Лазаревац. Био је учесник мајсторских курсева Katherine Haataja-e , Jennifer Larmorе, Давида Бижића, Николе Мијаиловића. Стални је члан ансамбла Позоришта на Теразијама.

Теа Ђорђевић 

Теа Ђорђевић је креативна и вишестрана уметница, заинтересована за различите музичке жанрове и формате. Започела своју професионалну каријеру 2004. године када је ангажована у средњој музичкој школи “Даворин Јенко” у Београду. Након неколико музичких образовних
институција где је радила као клавирски сарадник и наставник камерне музике почиње да се ангажује и у оперским продукцијама.
Више година је била ангажована у оперским студијима - "Борислав Поповић” у Народном позоришту и на Академији лепих уметности у Београду. 

Учестовала је у пројектима из епохе барока на којима је наступала за
чембалом и оргуљама.
Тренутно ја клавирска сарадница на "Слобомир" универзитету.
У Опероси је ангажована од 2010. године , прво као клавирска сарадница, а затим и као организаторка и менаџерка бројних оперских и музичких пројеката. Од тада Теа је учествовала у реализацији 8 издања фестивала и то у најразличитијим улогама. Тренутно је на
позицији уметничког менаџера фестивала Опероса и задужена за избор и селекцију програма на фестивалу, избор уметника и сарадника из сфере извођаштва, дизајна и перформанса, сарадњуса јавним институцијама, министарствима и привредницима.

Поред ангажмана у оквиру фестивала Опероса, Теа је директорица и Опероса академије и координаторка уметничких пројеката у Опероси као што су образовни програми Young@Opera и еноа.

#

Filmski program
BABA JAGA - sinhronizovano

Detaljnije
#

Filmski program
ZA DANAS TOLIKO

Detaljnije
#

Muzički program
Концерт хора Дечјег културног центра Београд - РоКласика

Detaljnije
#

Moderna galerija
Изложба скулптура „Полихромија у камену", Татјане Каравелић

Detaljnije
Gradska opština LAZAREVAC
Ogranak RB Kolubara