Muzički program


06.Jul. 20:00

RSD

Концерт традиционално певачко играчке групе "Свитање" / Културно лето 2024


Традиционално певачко-играчка група "Свитање" је настала из осећаја обавезе очувању традиционалних вредности Србије и шире. У ужем смислу, група ради на очувању музичко-певачко-играчке баштине у циљу очувања основа традиције.

Желећи да очувамо дух традиције наше прошлости, радимо по аутентичним напевима, ритмовима и аутентичној игри, сматрајући то једином исправном полазном основом да се дух традиционалне музичке баштине не изгуби. Група "Свитање" је активно радила у Београду око 15 година под руководством Ђукић Душана и Милене Крстић Бебине, професионалца из Националног ансамбла "Коло", у коме су провели цео свој радни век. Током свог трајања, група је извела преко 500 концерата, наступала на радију и телевизији. Веома честу и блиску сарадњу је имала са црквом и честе наступе у етнографском музеју. Осим по Србији, свој програм је група презентовала и по иностранству.

Садашња група која је формирана у Лазаревцу ће ићи истим тим путем и биће наставак рада групе "Свитање". Група садржи певачки и играчки ансамбл и оркестар. За кратко време, група има спремљен репертоар за око сат времена програма. Уметнички руководилац групе је Петровић Лука, матурант фолклорног одсека школе "Лујо Давичо" из Београда, уз уметничког ментора Милене Крстић Бебине.

Традиционално певачко-играча група ,,Свитање "

Репертоар

1.Црвен Цвете

2.Жали заре

3.Месечина

4.Лако би ја лако

5.Нити нити

6.Игра скомраха (оркестарска тачка)

7.Болна љуба

8.Казуј право

9.Циганске игре из Војводине

10.Заспо ми је драги

11.Уродиле жуте круске

12.Зумбалица

13.Колубарски вез (оркестарска тацка)

14.Тројно,чобанско надигравање

#

Filmski program
GROZAN JA 4 - 3D - sinhronizovano

Detaljnije
#

Filmski program
GROF MONTE KRISTO

Detaljnije
#

Filmski program
NEŠTO JE U MORU

Detaljnije
#

Filmski program
TIHO MESTO - DAN PRVI

Detaljnije
Gradska opština LAZAREVAC
Ogranak RB Kolubara