Scenski program


11.Aug. 21:00

RSD

Културно лето 2023 / Позоришна представа "Aх, жене.."


Писац овог веселог монокомичног збивања и казивања је и сам глумац, који је  уједно и редитељ - Ђорђе Коцић, дипломирани глумац, члан Удружења  драмских уметника, са статусом Самосталног уметника.

Комедија "Ах, жене..." је комад који говори о немогућности мушкараца да  изађу на крај са женама. Не само мушкараца, већ и виших сила као што су  Свети Сава, па и сам Господ.

Ова динамична прича, препуна  урнебесних запетљавања и отпетљавања, а да ли и отпетљавања, видећемо - прати најамбициознијег београдског новинара с почетка 20. века, који је желео да буде испред свог времена, а који уз помоћ телепорта често путује у садашњост да би покупио модерне "форе" свога  заната. Невоља је када, игром случаја, док је у нашем времену, стане на жуљ женама, па бежећи од њих упада у позориште пред сам почетак једне представе. Тражећи уточиште код глумаца и публике, објашњава им да је у гадном сосу и дочарава врло сличну и мучну ситуацију, која се догодила у његово време, дакле почетком 20. века, у којој се задесио Свети Сава, када га је Бог послао да реши проблеме у једном женском колективу, а коју је наш новинар детаљно испратио да би написао чланак о томе.

Будући да је женски колектив сам по себи веома тешка тема, бар нама мушкарцима, а сви ликови које спомиње шармантни новинар у свом обраћању присутнима, јако забавни, карактеристични и духовити, представа ће бити интересантна апсолутно свима!


Циљ овог комада је да покаже нама мушкарцима да су жене ипак доминантнији створови, а женама докаже то што знају.

P.S. Посебно су опасне када се удруже, али су слатке и драге, без обзира на све!

Инспирација за писање комада "Ах, жене..." лежи у приповеци Радоја Домановића "Како се Свети Сава провео у Вишој женској школи".


*Улаз слободан!

*Плато испред Центра за културу

*У случају лоших временских услова, програми ће бити реализовани у простору Центра за културу


#

Filmski program
BACK TO BLACK

Detaljnije
#

Scenski program
Pozorišna predstava "Klimaks"

Detaljnije
#

Scenski program
Pozorišna predstava za decu "Pokahontas"

Detaljnije
#

Moderna galerija
Мултимедијална изложба „Трансгресивни простори женскости“, Иване Ранисављевић

Detaljnije
Gradska opština LAZAREVAC
Ogranak RB Kolubara