Scenski program


24.Dec. 20:00

800 RSD

Nova autorska monodrama Sandre Silađev "Dejt"


Ovog puta Sandra Silađev je u ulozi sredovečne gospođe i samohrane majke Olivere Živković koja je izašla na zakazani ljubavni sastanak, međutim, njen "dejt" se ne pojavljuje.

Olivera dakle čeka.

Koga i šta? Da li će saznati rezultate svojih zdravstvenih nalaza? Hoće li otkriti koji je smisao braka i zaklinjanja na večnu ljubav? Kako Olivera tretira majčinstvo i tumači položaj žene u današnjem društvu? Da li će shvatiti zašto je dužina haljine i visina štikle obrnuto proporcionalna jačini morala? Hoće li saznati da li su kafići prilagođeni potrebama osoba sa invaliditetom? Da li je svet sigurno mesto za tinejdžerke? Da li je bolje biti plaćena ili neplaćena domaćica? Kako samohrana majka u isto vreme i doji bebu i ide na posao?

Olivera se oseća kao dama, usedelica, babadevojka i raspuštenica, čak i kao udovica mada niko nije umro. Sluđena je kategorizacijama i čudnim odnosima između ljubavnika u 21 veku. Smatra da ne traži mnogo od života, samo i jednostavno ono što svaki odrasli pojedinac želi za sebe - da pronadje svoju srodnu dušu. Ima li je za Oliveru na "ovom celom svetu"? Ili bar na internetu?

Publika će biti u prilici da prati tok Oliverinih misli, ali i da pomogne u odgovorima na neka od ovih pitanja tokom specijalnog Q & A epiloga.

NAPOMENA: Ova monodrama nije za maloletne osobe.

Vulgarnost i prostačka retorika koriste se kao instrument kojim se prikazuju dupli standardi nametnuti pre svega ženama.

OBAVEZNO PONETI: Dobro raspoloženje

NAPOMENA: Snimanje i fotografisanje nije dozvoljeno

#

Filmski program
DUNGEONS & DRAGONS: ODANOST MEĐU LOPOVIMA

Detaljnije
#

Scenski program
Позоришна представа за децу "Kрцко Орашчић"

Detaljnije
#

Moderna galerija
Изложба графика Ристе Антуновића

Detaljnije
#

Muzički program
Koncert "Neverne bebe"

Detaljnije
Gradska opština LAZAREVAC
Ogranak RB Kolubara