Scenski program


24.Jan. 20:00

800 RSD

Позоришна представа, дуодрама „Патријарх Павле – Бити човек међу људима и нељудима”


Позоришна представа, дуодрама „Патријарх Павле – Бити човек међу људима и нељудима”, по тексту Јована Јањића, у режији глумца и редитеља Милана Руса.

Насловну улогу патријарха Павла игра Милан Малбаша, а новинара који разговара са патријархом игра Александар Дунић.

Ова играно-документарна представа биће прожета управо оним речима патријарха Павла које најјасније оцртавају његов животни пут и пут на који је он упућивао људе којима је служио, којима је био духовни пастир. Поред тога, на уметнички начин, биће изречена његова сведочења о неким битним догађајима, која буде емоције и подстичу размишљање о времену и приликама кроз која је пролазио српски народ у нашој блиској прошлости. А све то, на моменте, биће проткано и духовитим одговорима патријарха Павла, у којима, такође, увек има нешто поучно. Јер, и то осликава његов лик. Лик човека који брижно стоји испред свога народа, а који се, и поред многих тешкоћа и великих искушења, радује животу. Намера ствараоца ове представе јесте да се створи особено, репрезентативно уметничко дело, које побуђује племенита осећања и размишљања, али и која аутентично показује „душу“ српског народа и прилике кроз које је он до недавно пролазио.

Текст представе и рад на представи благословио је садашњи патријарх српски Порфирије.

#

Filmski program
BABAROGA

Detaljnije
#

Filmski program
SPAJDERMEN: PUTOVANJE KROZ SPAJDER-SVET/ Sinhronizovano

Detaljnije
#

Scenski program
Позоришна представа за децу " Господар песме" - позориште Пуж

Detaljnije
#

Moderna galerija
Изложба "Аутопсија или Црна богиња у Помпеји: егзегеза мита као трансцеденталног израза стварности", лазаревачког уметника Саше Петровића

Detaljnije
Gradska opština LAZAREVAC
Ogranak RB Kolubara