Scenski program


20.Apr. 20:00

1200 RSD

Pozorišna predstava „Ne igraj na Engleze" Beogradsko dramsko pozorište


Vladimir Đurđević

Pozorišna predstava „Ne igraj na Engleze" -Beogradsko dramsko pozorište

Reditelj: Staša Koprivica


IGRAJU:

Aleksandar Radojičić – Piksi

Andrija Kuzmanović – Paun

Marko Gvero – Bule


Trajanje predstave: 75 minuta

Scenograf: Vladislava Munić Kanington

Kostimograf: Magdalena Klašnja


„Kada je krajem 2007. godine predstava Beogradskog dramskog pozorišta „Ne igraj na Engleze“ doživela svoju premijeru, postala je nešto što se kladioničarskim rečnikom zove „dark hors“: naizgled slabašni trkaći konj o kome niko ništa ne zna i nikome nije jasno otkud on tu, ali evo ga – pobeđuje. Zasluga za enorman uspeh ove minijaturne predstave pripada pre svega Vladinom tekstu. Osnovna situacija je genijalna u svojoj jednostavnosti: tri ortaka se klade na istu tekmu, sva trojica različito, svakom zavisi život od rezultata. Magični broj tri se nalazi i u činjenici da na sceni pratimo tri jedinstva: jedinstvo mesta, vremena i radnje. Pratimo raspad tridesetogodišnjeg prijateljstva zbog gluposti u realnom vremenu. Uglavnom je prilično smešno. Sve do trenutka kada više ništa nije smešno. Retke su predstave koje mogu svakom da izmame emociju, a ova je nesumnjivo to umela.

Sada, petnaest godina kasnije, ceo jedan život kasnije (neko bi rekao), skoro sve se promenilo. Fudbal se promenio, klađenje se promenilo, pozorište se promenilo, i… Pa, mi smo se najviše promenili. Marka, to jest -„Piksija“, smo izgubili, a sa njim ogroman i nenadoknadiv deo tih dragih „Engleza“ iz 2007.

Jedino što je ostalo isto je briljantno jednostavna priča: tri ortaka se klade na istu tekmu, sva trojica različito, svakom zavisi život od rezultata. A dobre priče uvek treba iznova pričati, jer iz njih svi iznova učimo.“

#

Filmski program
NOJEVA BARKA - 2D/Sinhronizovano

Detaljnije
#

Scenski program
Позоришна представа за децу "Ко је украо васкршња јаја"

Detaljnije
#

Scenski program
Позоришна представа „СТРАХ У ОПЕРИ" - Атеље 212

Detaljnije
#

Moderna galerija
Мултимедијална изложба „Трансгресивни простори женскости“, Иване Ранисављевић

Detaljnije
Gradska opština LAZAREVAC
Ogranak RB Kolubara