Tribinski program


17.Mar. 17:00

RSD

Песничко - музичко вече "Жива реч - Перо и Милош Зубац"


У петак, 17. марта 2023. године у Модерној галерији Центра за културу Лазаревац биће одржано песничко - музичко вече "Жива реч - Перо и Милош Зубац".

Песничко - музичко вече ""Жива реч - Перо и Милош Зубацконципирано је као гостовање двојице песника, оца и сина, с јединственим уметничким програмом који чине говорна поезија, песме изведене уз гитару и приповедни storytelling сегменти у којима се као јунаци појављују многе велике стваралачке личности из прошлог столећа. У програму учествују Перо Зубац, један од највећих живих српских песника који је још као двадесетогодишњак стекао књижевну славу објављивањем Мостарских киша, у тадашњем Совјетском Савезу штампаних у двадесет милиона примерака – и Милош Зубац, књижевник, кантаутор и сценски приповедач. Заједно на сцени, њих двојица публици приређују аутентично искуство доживљаја врхунске поезије, музике и анегдота које Перо Зубац доноси и просејава из свог животног„густог сита сећања”.

У тим причама промичу његови блиски пријатељи и песнички узори попут Десанке Максимовић, Стевана Раичковића, Мирослава Антића, Никите Станескуа и Душка Трифуновића. Између Перових прича и изговорене поезије, Милош уз гитару пева своје стихове, али и лирику свог оца и песника које воли.

#

Muzički program
Žurka povodom kraja školske godine - Kulturno leto 2024

Detaljnije
#

Manifestacije
Francuski filmski karavan : ciklus - sport na filmu

Detaljnije
#

Moderna galerija-prateći program
Поезија Ненада Карића

Detaljnije
Gradska opština LAZAREVAC
Ogranak RB Kolubara